IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в Dacia: Няма да променяме рецептата

Новият Duster може да получи и изцяло електрическа версия

Румънският производител Dacia гарантира, че нейният SUV-флагман - Duster, ще остане верен на предимствата си и след електрификацията на марката, като ще играе основна роля в рамките на стратегията за трансформация на Renaulution на компанията Renault Group. Това разкри пред Autocar продуктовият шеф на марката Жулиен Фери.


Dacia Duster


„Duster ще си остана същата кола, каквато е сега. Неговата роля в компанията е да осигури много добро съотношение цена/качество. Той е насочен към тези клиенти, които търсят обикновена кола, която да може да се движи извън пътя“, обясни Фери.

Топ-мениджърът подчерта, че офроуд-способностите на Duster ще бъдат приоритет за наследника на настоящия модел. Сегашната версия 4x4 версия е един от най-евтините SUV на пазара и новото поколение на модела, според Фери, ще „запази рецептата и ще я актуализира според търсенето на клиентите“.


Dacia Duster


Вече е известно, че Duster да получи същия plug-in хибриден задвижващ агрегат като на кросоувъра Renault Captur, както е твърде вероятно, да има и изцяло електрическа версия. Тя ще бъде изградена на платформата CMF-BEV на новото Renault 5, която е насочена към достъпни електромобили в А- и В-сегментите.

Фери допълни, че европейският старт на продажбите на новата Dacia Spring - един от най-евтините електромобили на пазара, трябва да се приема като знак, че марката ще запази достъпните си цени и след като се електрифицира. Той беше категоричен, че сегашните електрически превозни средства са твърде скъпи, но това ще се промени.

Снимки: Autocar, Dacia

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До Киро ( преди 2 години )
    Съжалявам те. Човек който се радва на n-та употреба "премиуми" пред нова кола определено има нещо сбъркано в главата. Радвай се на ароматите в купето от предишните собственици и чакай в сервиза да ти върнат колата. През това време другите ще си карат новите коли.
  • #4
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Няма да променяме рецептата = пак същите евтини и нискокачествени материали, лоша сглобка, стара технология и разпадащ се салон на 5-тата година. Разбира се и паднала цена на втората ръка. НеуДачия е колата на гадничките фирми, които дори Шкода им се свиди да купят и на разни слабоуми, които взимат нов румънски клозет на цената на 3-4 годишен немски и японски истински автомобил.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до долния ( преди 2 години )
    байчо, то москветата, запорожците и уазките са в категорията на рено-дачия ве!
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Х.. ( преди 2 години )
    За теб има хубава руска поговорка :Когда человек дурак,то ето надолго !!!Явно си фен на Москвич,така си обяснявам простотията ти !Мечтай си за Рено и карай бараката си !
  • #1
    8 rate up comment 12 rate down comment
    рецептата е ясна ( преди 2 години )
    по каноните на рено: малко кола, много скърцащи, тропащи и миришещи пластмаси - рецепта за неуДачници!