IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eлектрификацията открива нова ера на дизайна за Renault

Промяната е свързана с назначаването на нов главен стилист в компанията

Компанията Renault вече обяви за настъпването на нова за нея ера на електрификация, чието начало е пускането на моделите Megane E-Tech Electric, Renault 5 и Renault 4. Сега става ясно, че брандът ще развива и ново направление на дизайна, съобщава изданието Car.


Renault


От 2009 година шеф на дизайна на Renault Group е Лорънс ван ден Акер, който изигра основна роля в определянето на новия стил на марката. През миналата година в Renault беше назначен нов директор по дизайна - Жил Видал, който ще има за задача да промени стила на моделите на френския производител.

Самият Ван дер Акер заяви наскоро, че автомобили като Megane E-Tech, ще станат междинно звено между неговия дизайн и това, което трябва да направи Видал (на втората снимка).


Renault


"За мен E-Tech е повече от средство за придвижване, то е символ на плана Renaulution - напълно електрически автомобил без никакви компромиси", категоричен е Ван дер Акер. Той допълни, че електромобилите на Renault ще бъдат по-скъпи от моделите с двигател с вътрешно горене и за да може да бъдат оправдани увеличените цени, трябва да бъдат променени както дизайна, така и качеството на материалите и на производство.

"От гледна точка на дизайна, Megane E-Tech е някъде по средата, тъй като този автомобил идва в края на моето виждане за това, как трябва да изглеждат моделите на Renault. В същото време той слага начало на творческото направление, което ще поеме Жил Видал", допълва Ван дер Акер.

Снимки: Renault

0 от 500