IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda заменя CX-5 с нов модел

Кросоувърът ще е със задно предване и ще получи редови мотор с 6 цилиндъра

Японската компания Mazda разработва всъдеход от ново поколение, който ще бъде изграден на платформа със задно предаване и ще получи нов, редови двигател с 6 цилиндъра. Премиерата на автомобила ще се състои през 2022 година, съобщава The Drive.


Mazda CX-5


Други подробности за автомобила не се разкриват, но се твърди, че това най-вероятно е принципно нов модел, който ще получи името CX-50. Първоначално той ще се произвежда заедно с CX-5, който наскоро претърпя обновяване и това ще бъдат последните промени по автомобила, преди той да бъде изпратен в пенсия.

Според изпълнителния директор на австралийското подразделение на Mazda - Винеш Бхинди, бъдещият кросоувър е изграден на новата платформа на японския производител, която е със задно предаване и надлъжно разпределение на мотора. За него е предвиден и напълно нов двигател с 6 цилиндъра.

Любопитното е, че след фейслифта CX-5 вече ще се предлага само със задвижване на четирите колела, като системата i-Activ AWD ще бъде включена в базовото оборудване на всички кросоувъри на марката. Всъдеходът получи още преработено окачване и нови настройки на автоматичната скоростна кутия.

Снимка: Mazda

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    333 ( преди 2 години )
    Марка, достойна за уважение. Със собствена физиономия. Никой не е съвършен. Но при Мазда се вижда стремеж да стават по-качествени. Не правят миксери като Хонда , нито пластмасови страстоубийкибкато тойота. Качеството на колите им расте, за разлика от това на легендарните немски марки, което е по-лошо от това на предшествениците им. Жалко, че олигофренията на Европа скопи автомобилната индустрия.
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    мазньо ( преди 2 години )
    тия маздички са само опаковка в последно време, гледаш я изглежда ок, ама като покараш разбираш, че основните неща като двигател, скорости, комфорт са от миналия век. по-добре тойота или хюндай/киа
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Новата платформа не е само със задно предаване. Точно както сегашната не е само с предно.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Д-р.Куртев ( преди 2 години )
    А кога Mazda 6 със 6 цилиндъра и задно ??!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Светла ( преди 2 години )
    Защо "всъдеход" хаха, откъде дойде това...
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Светльо ( преди 2 години )
    Който е карал "джип" знае, че задното предаване има големи предимства, освобождава ти задвижващите колела и не губиш управление когато превърта. Тази мазда няма такива амбиции обаче, тази промяна е за динамиката на пътя. Задното прави управлението по-забавно, както е при всички мерцедеси о БМВ-та.
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Викаш Мерцедесите и БМВ-тата ако не платиш допълнително са си с Xdrive и 4matic, нали ?
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е мазда, а не джип.
  • #1
    5 rate up comment 24 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 2 години )
    "джип" на задно, тва само мазна може да изобрети!