IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Mercedes-Benz 300 Diesel блести и след 30 години

Изложеният за продажба автомобил изглежда като отлична сделка

Вече никой не произвежда автомобили като ретро-дизелите на Mercedes-Benz. Някои от тях бяха толкова добри, че дори след 3 десетилетия са в страхотна форма. Пример за това е този 300CD Turbo, който е изложен за продажба.


Mercedes-Benz 300CD Turbo


Преди много години, когато у нас стартираше търговията с внесени от Запад употребявани автомобили, едно от любимите обяснения на продавача беше: "Тази кола е карана от възрастна жена, която е ходила само на пазар с нея". Е, този екземпляр отговаря на подобно описание, защото собственикът му наистина се е грижил отлично за него.

Под капака на автомобила са поставени 5-цилиндров турбо-дизел и 4-степенна автоматична скоростна кутия. Това е един от най-надеждните двигатели в историята, като той не е направен за агресивно шофиране. Мощността му - 125 к.с., е достатъчна, за да осигури приятно пътуване, без да натоварва основните компоненти от задвижването.


Mercedes-Benz 300CD Turbo


Самият автомобил притежава огромна издръжливост, като оцелява по-дълго от повечето коли на половината от неговата възраст. В случая, 29-годишната машина е с много добре запазен екстериор, като минималната ръжда почти не се забелязва.

Кафявият кожен интериор, от друга страна, също е в отлична форма и на нито една от снимки не се виждат нито бръчки в кожените седалки, нито пукнатини в дървото на таблото. Всичко изглежда, сякаш никога не е ползвано.

Още снимки на автомобила - вижте в галерията:

Като се има предвид отличното състояние, в което се намира този старт Mercedes-Benz, исканите за него 12 279 долара изглеждат доста изгодна сделка.

Снимки: Autotrader

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До Furi ( преди 2 години )
    Тази има климатик. Виж синия винтил в средата на снимката.
  • #5
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Непреходна красота,техническо съвършенство,издръжливост.Какви времена бяха...
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 2 години )
    Един познат си купи двувратка като тази 300Е , НО от края да 90-те , автомат, без ръжда , седалките кожа много запазени , като седнеш ти подава предпазния колан, и целия масраф за 3700? . Ако вкара още някой леф ще го направи на ниво колекционер .
  • #3
    11 rate up comment 41 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Тази кола е карана от възрастна жена, която е ходила само на пазар с нея" На Горубляне ли е изложена? Там всичките са такива. Този автомобил е бил нещо преди 30г, сега е общо взето нищо. Катафалка. Вероятно и за колекционери не става. Стар, допотопен, тропащ дизел. Застраховките и данъците ще са добри. Новите били ала-бала, аз проблеми с елекроника, датчици и ел инсталации за близо 400к не съм имал. Може би съм късметлия?
  • #2
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По повод думи Мемфис и използваните електр компоненти. Отделни спец и изкушени от темата гражд отбелязват точно началото на 90-те, от който рубеж нататък вече автомоб са се правели с различни проектни задания и с различен хоризонт. От ед момент, първа цигулка са започнили да свирят счетоводителите, а не инж.конструкторите. Съвпада и с масово внедряване на електр компоненти и системи. А един приятел директно вика - истински коли са се правели до 1991 г. Не мога да отсека точност, но този е 91-а?
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Само не ми харесват броните за американския пазар! Европейските версии нямаха климатик, за американската може би има.