IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтиният SUV на Hyundai постави рекорд по поръчки

Само за 24 часа близо 20 000 клиенти си запазиха малкия Casper

Компанията Hyundai разкри резултати от старта на продажбите на най-новия си и най-малък кросоувър Casper. Само за първите 24 часа моделът е събрал 19 940 поръчки, което е рекорд сред автомобилите на марката с двигател с вътрешно горене, съобщава Carscoops.


Hyundai Casper


На пазара в Южна Корея цените на малкия SUV стартират от 11 840 долара, като за топ-версиите клиентите ще плащат 16 650 долара. Първите бройки от модела ще бъдат на разположение на дилърите на марката в края на месеца.

Самият модел беше представен в началото на септември. Casper е субкомпактен кросоувър с дължина от 3500 мм, необичаен дизайн и практичен салон. Моделът се предлага в две модификации - с мотори 1.0 MPI и 1.0 T-GDI, които развиват 67 и 100 к.с. Те се съчетава с 5-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия, като задвижването е само към предната ос.


Hyundai Casper


Базовият Casper разполага със 7 въздушни възглавници, 4,2-инчов екран на мултимедийната система, аудиосистема с две колони и регулиращ се волан. При по-скъпите нива на оборудване дисплеят е 8-инчов. В салонта няма централен тунел, а на втория ред са поставени две отделни седалки, които може да се местят напред с 16 см.

В зависимост от нивото на оборудване Hyundai Casper може да бъде оборудван със системи за предотвратяване на челен сблъсък и напускане на лентата на движение, автоматични дълги светлини, система за следене на налягането в гумите, 17-цолови джанти, кожен волан с подгряване, диодни фарове и круиз-контрол.

Още снимки на най-малкия кросоувър на Hyundai - вижте в галерията:

От Hyundai обясниха, че името на модела не е взето от едноименния филм от 1995 година. Това всъщност е трик в скейборда, измислен от професионалния скейтър Боби Каспър Бойдън през 70-те години.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Идеална алтернатива на Сузуки Игнис. Цената ще бъде вероятно малко по-ниска, тъй че хич не е лоша количката. Иначе едва ли има някакви претенции за проходимост, просто сега са такива тенденциите в дизайна.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    И правейки некви прогнозни предположения, съзирам една доста примамлива и яко достъпна ЦЕНА от порядъка на ОКоло 27 - 30-ина хиляди местни левчета за средно оборудвана Машина. М/у другото, да уточня, че наименованието на този перфектен откъм визия мини-"супер-кар" е взето от германския битов фолклор, където такъв 1 младеж - Касперл е персонаж, подвизаващ се като героя на Карло Колоди Пинокио...
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    за размерите и теглото тези 67-100к.с са съвсем прилични, а опцията да седнеш на задната седалка и да си опънеш изморените крака си е супер, като се има в предвид колко хора имат само час обедна почивка , това да сляза да ударя една дрямка в колата си е оферта.
  • #8
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    Ужас.
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    ГоУЕм симпатяга е тоя - готин, повратлив,практичен и най-вече икономичен и перфектен за стъпващ в групата на каращите млад начинаещ шофер. Дори бих казал, леко СеХи - мини-кар...нещо подобно, както навремето бяха Бритиш-сензацията Мини Купърите, но на много по-достъпна и напълно възможна за придобиването им цена, м-.ДА.!.
  • #6
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това не е SUV. Не е дори и "кросоувър" както ги наричат сега. Най обикновена малка градска кола от класа на Форд фиеста. Само е леко издължена във височина за повече пространство в купето и по добра видимост. Няма дори 4х4. Но дори и да имаше е абсурд с това да караш по черен път.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Баба Гошка ( преди 2 години )
    Зимам 2броя!
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Кико ( преди 2 години )
    Да бързат,да бързат, докато Кирчо не е пуснал неговата! Треперете конглокенти! Той ще ни "оправи"!
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    LADA NIVA е с подобна маска.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Прилича ми на онзи кубестия Jeep. Не помня как се казваше