IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те сериозни недостатъка на най-бързата Tesla

Проблемът на Model S Plaid далеч не е само в абсурдния волан, твърдят експертите от Edmunds

Новата Tesla Model S Plaid е не само най-бързият автомобил на компанията, но и според някои най-бързата серийна кола изобщо. В средите на инфлуенсърите тя предизвика небивал възторг: Дъг ДеМуро я обяви за най-добрата кола в света, а актьорът Джейсън Камиса пожела късмет на Bugatti, Bentley и Rolls-Royce в опита да настигнат Tesla, защото "доста ще им трябва".
    
     

    
     
Как обаче изглежда електрическата хипермашина в очите на професионалните автомобилни журналисти? Уважаваното американско издание Edmunds направи детайлни тестове на автомобила (взет под наем, а не предоставен от фирмата) на собствената си тестова писта. Заключението, представено от Алистър Уийвър, никак не е ласкав за Tesla: тази кола е "Чисто прахосване на пари".
  
   
Кои са главните минуси на Plaid според Еdmunds (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #63
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Снупи ( преди 2 години )
    Електромобилите на Волво били имали 70% по висок въглероден отпечатък за пробега до 100к км. А после били по-екологични от ДВГ модела. Ама наистина. Не е за вярване. Тия, дето са видели как се копае за литий и всички минерали за производството на електронни компоненти и последен писък технологии, знаят че това са глупости. Не е разликата в проценти в полза на конвенционалните автомобили, а в пъти.За ускорението на който и да е - във времената дето имаме 3-4 автомобила, ускорението не играе.
  • #62
    0 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 2 години )
    Много ги боли фосилите, че Мъски им го надяна пак! Колата е супер, продължавайте да мрънкате, на никого не му пука за вас!
  • #61
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тояга!
  • #60
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Както винаги американска щайга. Лоша сглобка, шумна при висока скорост, евтини материали. Тоя бидон за зеле става само ако искаш да си модерен всеки нормален богаташ ще предпочете Ролс, Бентли или Мерц. Само разни дечурлига се превъзнасят, но те не са излизали от вкъщи и незнаят и с жена какво да правят.
  • #59
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Marin ( преди 2 години )
    Ами като не искаш 1200 коня купи си с по-малко бе! Същите негативи важат и за колите с ДВГ. Открай време всеки иска да се фука с много конски сили.Производителят просто ти казва: ето това е най-доброто, което не може да се постигне с ДВГ. Хора без работа!
  • #58
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла има само един недостатък - някои не могат да си я позволят.
  • #57
    11 rate up comment 7 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Ловът на балъци продължава.
  • #56
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко щайги с картофи побира багажника? Задните седалки падат ли?
  • #55
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Реални Мисли ( преди 2 години )
    Като човек който има и Tesla и V8 и H6 до скоро и V12 мога да споделя че наистина Tesla не са на нивото на утвърдените производители като Porsche, Bentley i т.н. поне съдейки по своите коли. Но като технология трябва да и дадете шанс, с неутрални възгледи за да разберете колко далеч тези новобранци в индустрията са стигнали. Наистина не виждам смисъл от такава мощност, дори и с 400 коня колата е достатъчно бърза за дневните ритуали на пътя. По-скоро го правят като proof of concept.
  • #54
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до 63 ( преди 2 години )
    Твоят V8 е всъщност по-близък до вибратор... ел. автомобила не вибрира.