IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те сериозни недостатъка на най-бързата Tesla

Проблемът на Model S Plaid далеч не е само в абсурдния волан, твърдят експертите от Edmunds

Новата Tesla Model S Plaid е не само най-бързият автомобил на компанията, но и според някои най-бързата серийна кола изобщо. В средите на инфлуенсърите тя предизвика небивал възторг: Дъг ДеМуро я обяви за най-добрата кола в света, а актьорът Джейсън Камиса пожела късмет на Bugatti, Bentley и Rolls-Royce в опита да настигнат Tesla, защото "доста ще им трябва".
    
     

    
     
Как обаче изглежда електрическата хипермашина в очите на професионалните автомобилни журналисти? Уважаваното американско издание Edmunds направи детайлни тестове на автомобила (взет под наем, а не предоставен от фирмата) на собствената си тестова писта. Заключението, представено от Алистър Уийвър, никак не е ласкав за Tesla: тази кола е "Чисто прахосване на пари".
  
   
Кои са главните минуси на Plaid според Еdmunds (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #13
    15 rate up comment 7 rate down comment
    До 17 ( преди 2 години )
    Не! Очаквах че Бугати Вейрон със същата мощност, бензинов ДВГ с 16 цилиндров мотор и 4 турбини, 11 радиатора и т. н. 2 местен спортен кар с 10 пъти по-висока цена ще е по-бърз!
  • #12
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Жоро Тубата ( преди 2 години )
    Мрасника Маск излъгал с 0.02 секунди...бау,толкоз ли можете бе пушилници миризливи?
  • #11
    13 rate up comment 10 rate down comment
    До 15 ( преди 2 години )
    Като стана въпрос за Ринга, ще споделиш ли къде е плейд в сравнение с порше ГТ2 РС? А в сравнение с БМВ М5 ЦС, което е четириврат седан с наполовина по-малка мощност, от плейд, та къде е тесла там ? Та не са мантри само и резултатите и са слаби като за кола 1000 коня щом я разминава германски семеен седан. Иначе то остана с 1000 коня да я разминават на ринга 250 коньови хечове както се случва с модел 3.
  • #10
    19 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Енмундс от край време са във враждебни отношения с Тесла, защото тя е единствената компания, която не им чеше топките с безплатни коли, 5* хотели, пътувания. Ако искат да направят ревю, трябва да си осигурят колата сами. И това много им бърка в разглезените дупенца.
  • #9
    15 rate up comment 12 rate down comment
    До 13 ( преди 2 години )
    Видяхме! Плейд е пред Бугати на Ринга! Какво да гледаме? Стига с тези мантри! 7.35 минути! Къде е Бугати Вейрон! Ааааа, отзад 7.40 минути! И тези бензинови коли, как ще направят 20 обиколки, ако освен не ги зареждат от въздуха?
  • #8
    14 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Начи, прави са за критиките. Заключението, обаче, не може да е по-грешно. Щом има списък от чакащи за колата, значи си струва парите. Да не говорим, че Тесла увеличи цената 1 месец след началото на продажбите.
  • #7
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Азъ ( преди 2 години )
    Да я пратят на някоя писта и да завъртят 20 обиколки и да видим дали Ферари, Бугати, Порше и останалите спортни коли няма да я направят смешна теслата. Това че има такова ускорение на прав участък идва от електрическия двигател, при които цялата мощност може да бъде получена за мили секунди, за разлика от ДВГ. Но за да не стане експлозия на батерията на колата са и необходими 10 минути подготовка и то през лятото. Ако навън е -5 градуса това няма как да стане.
  • #6
    10 rate up comment 13 rate down comment
    смех ( преди 2 години )
    Единият сериозен недостатък на немците е че нямат ел коли
  • #5
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нормално, недосглобената борсова измама се харесва главно на д е В или, които харесват компютри и/или гумени жени и не се харесва на хората, които харесват автомобили.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Кой? Ами много! Даже се увеличават! И даже журналиста, който четеш тук! Или викаш, като плюе е умен, ама като си е купил е ***?