IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на стар модел всъдеход на Toyota скочи няколко пъти

Популярността на FJ Cruiser продължава да расте с бързи темпове

Всъдеходите Toyota FJ Cruiser, чието производство привърши през 2019 година, започнаха стремително да поскъпват на пазара на употребявани автомобили в САЩ. Само за 2 години цената на автомобили в различни нива на оборудване e скочила няколко пъти, като при най-редките изпълнение поскъпването е 4 пъти.


Toyota FJ Cruiser


Според експерти, преди две години средностатистическа Toyota FJ Cruiser в САЩ е струвала около 14 000 долара. Сега същият всъдеход в добро състояние се продава средно за 30 500 долара, като почти всички онлайн-аукциони отчитат рязък скок на търсенето на модела. И ако преди на тези търгове са продавани по две бройки от модела на година, сега този показател е два FJ Cruiser на месец.

Най-скъпата версия на FJ Cruiser е Trail Team Ultimate Edition, като от нея са произведени 2500 бройки. Тези всъдеходи се отличават с цвета на каросерията Heritage Blue, бялата рамка на решетката на радиатора, амортисьорите с увеличен ход Bilstein, състезателните пружини и други аксесоари от каталога TRD. Цената на такъв автомобил достига 60 000 долара.

Самият Toyota FJ Cruiser разделя една платформа с моделите 4Runner и Land Cruiser Prado 120. Всъдеходът се отличава с необичайния си дизайн, както и с пътния просвет от 250 мм, който позволява преодоляване на брод с дълбочина 685 мм. Задвижването на автомобила става с двигател V6 4.0, който развива 260 к.с. и 367 Нм.

Според експерти, повишаването на интереса към модела се държи на завръщането на модата на ретро-автомобилите. Това се потвърждава и от огромното търсене на новия Ford Bronco, чийто дизайн е в същия стил. По тази причина в Toyota вече обмисля да пуснат на пазара идеологически приемник на FJ Cruiser.

Снимка: Toyota

0 от 500