IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Subaru WRX се оказа с доста странна мултимедия

Двойните екрани в базовата версия на модела са далеч от понятието "високотехнологични"

Когато преди дни от Subaru лансираха новото поколение на модела WRX, японският автомобилен производител представи машината с 11,6-инчов, портретно ориентиран екран на информационно-развлекателната система, която поддържа Apple CarPlay, Android Auto и Bluetooth. Но този екран няма да е това, което всеки клиент ще си купи - в базовото ниво на оборудване нещата са доста по-различни и далеч не толкова впечатляващи.


Subaru multimedia


Автомобилен блогър успя да се запознае с техниката на базовия WRX и това, което ни показва - мултимедия с 2 екрана, изглежда доста немодерно и малко нескопосано. Както може да видите от снимката, налице са два екрана, като  горният отговаря за радиото, медията и телефонните режими, а долният показва настройките автомобила и този на асистиращите програми.

Между екраните се намират няколко физически бутона - за радиото, телефона, приложенията и т.н. От ляво е бутонът за силата на звука, а отдясно е този за радиото.Има също бутони за настройка на температурата в салона, както и за размразяването на стъклата. Всичко това е заобиколено от масивни пластмасови рамки и панели, които карат системата да изглежда доста архаично и не на място в нов, динамично ориентиран автомобил.

Потребители на социалните мрежи вече сравниха нелепата мултимедия с електронната игра Nintendo 2DS, представена през 2013 година, която също е с два екрана. А ако трябва да сме честни, тази мултимедия не е уникална за WRX - Outback и Legacy имат същите дисплеи в базовите си версии. Но все пак това са доста по-стари модели на Subaru и при тях може да се извини такова решение. Но не и в чисто новата "бегачка" на японците...


Subaru multimedia
Базова мултимедия на Subaru Levorg за японския пазар


И ако си мислите, че нещата са зле, те могат да са дори още по-зле. На снимката по-горе пък е представена базовата информационно-развлекателна система на Subaru Levorg за японския пазар. При нея, вместо два екрана има един, който е разположен в долната част на панела. А над него има изобилие от черна и грозна пластмаса - дизайнерска трагедия, за която трябва да има харакири...

Въпреки подобни недомислици, Subaru WRX е наистина впечатляващ автомобил. Може да го разгледате детайлно в галерията:


0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до 12 ( преди 2 години )
    Няма да си я купиш ***, щото нямаш пари
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Базово, не-базово ако ще и с 4к резолюция да е целия дизайн на мултимедийния център на колата е грозен. Със сигурност няма да сия купя
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 2 години )
    До Онзи 8Пич, а какъв е екрана на ВРХ ГТ оборудване? Сърпрайз, 11.6 " !
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Изглежда супер, ако не мачка лентата!
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Дим ( преди 2 години )
    Всички модели на Субару за 2021 в щатите са с такава мултимедия в базовото ниво на оборудване!Което разбира се никой не поръчва!Дори по-луксозни марки като Инфинити, Лексус и много други там, в базовото си оборудване предлагат подобни грозотии! Маркетингов трик да убедят клиента колко повече получава с високия клас оборудване!Ама тука де акъл да го разберат това?!
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Онзи ( преди 2 години )
    11,6 е за новият аутбек, а който си мисли че такъв екран ще викат на wrx да е жив и здрав
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бах тез японски технологии! Това изглежда като касетъчен дек от 90-те...
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    аз да ви обадя ( преди 2 години )
    Тоя експерт от кварталната кръчма , толкова ли не вдява ,че ВСИЧКИ производители правят ВСИЧКО възможно НИКОЙ да не си купи базовата версия. За пример вижте всички базови модели с 65к.с атмосферен бензин.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    Леворг с ниво на оборудване STI ама с базова мултимедия! Само *** може да се върже, че това са коли предназначени за пазара!! Наснимали тестови коли и си правят статийките! Преди години се бях качил в БМВ 5 серия която даже нямаше ел. стакла и се оказа, че е от бройки произведена за дилъри колкото да седи на витрината в шоурума!
  • #3
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Абе разбирачите, базово е защото е базово,а е базово защото вече има мултимедии които можеш да си купиш и инсталираш, ако все пак си толкова стиснат при покупката на колата да си поръчаш малко по-високо ниво на оборудване или си преценил,че не искаш фабрична.Субару дори продават версия на BRZ със стоманени джанти и небоядисани брони просто защото има хора които си ъпгрейдват колите веднага след покупка!Много хора си сменят фабричните мултимедии с изцяло андроидски веднага след като купят колата!