IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Невероятно - в Китай има Seat Ateca, която струва 11 000 евро

Компактният кросоувърът се предлага под марката Jetta

Моделите на луксозни марки като Rolls-Royce, Porsche и Land Rover често получават „китайска“ версии. Това не е изненада, тъй като и много японски производители предлагат автомобили, чийто дизайн е вдъхновен от популярни европейски модели.


Jetta VS5


Оказва се обаче, че не само скъпите брандове може да бъдат„клонирани“. Новият Jetta VS5 до голяма степен повтаря европейския Seat Ateca. Тук обаче приликата е напълно легитимна и съответно разрешена от производителя на оригиналния кросоувър.

Това става ясно още от името Jetta, което Volkswagen използваше за свои седан, продаван допреди няколко години в Европа без особен успех. В Северна Америка и Китай обаче ситуацията с него е много различна, като той се радва на сериозно търсене. В Китай той е толкова популярен, че Volkswagen кръсти на него цяла марка.


Jetta VS5


Всъщност, този бранд представлява входно ниво за клиентите на Volkswagen, като моделите му се сглобяват в Ченду, където германците имат съвместно предприятие с местната компания FAW. Това обяснява и силната връзка със Seat, която е собственост на Volkswagen.

Моделът VS5 също използва същата платформа на Volkswagen - MQB, която е в основата на VW Golf, Skoda Octavia и Audi Q3. Кросоувърът с дължина от 4360 мм се задвижва от 1,4-литров бензинов двигател със 150 к.с., който се съчетава с 5-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия. При оригиналния Ateca се предлага 7-степенна DSG.


Jetta VS3


Цената също е доста различна, тъй като при VS5 тя започва от 84 800 юана (11 101 евро), докато базовата Ateca струва минимум 24 150 евро. Гамата Jetta включва още VA3 (на снимката) - компактен модел на базата на Skoda Rapid, и VS7 - 7-местен SUV, построен на базата на Seat Tarraco и Skoda Kodiaq.

Снимки: Jetta

0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    То пък щото капитализмът не генерира мулти милиардери близки до управляващите. Не виждате ли че навсякъде е едно и също. Шепа народ държат ресурсите на цели нации. Бедност има и в Китай, и в Индия, и в Русия, и в Европа и в САЩ. Докато се разделяте на леви и десни, фили и фоби и прочие шепа народ ще продължава да да ни обира и води като робско стадо накъдето реши...
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имал съм Самсунг и Ксяоми на сходни цени. Китаеца беше много по-добър, с по издръжлива батерия, по-бърз и почти никакви бъгове, редовни ъпдейти. Самсунга след 3 години беше за ***, а китаеца вече 4.5 години работи и още си го ползвам.
  • #10
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Когато ни го наливаха за китйаските телефони, си бяха пълни буклуци, твърдя го от личен опит! Сега да си купиш Шауми или Уауей (така се произнасе правилно от китайски,всезнайко) с характеристиките на Сони или Самсунг за 2000лв, пак са цена над 2000лв! Това, че ти ползваш бюджетни модели на китайските брандове, не значи, че са на нивото на топ моделите на останалите!
  • #9
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 8 ( преди 2 години )
    Хайде пионерче, да не дрънкаш глупости!Като ти харесва толкова Китайската комунистическа партия, върви там!Ама се разходи малко да видиш колко милиона живеят в крайна бедност и ядат ориз и трастика!Ще ми хвали партия която бълва мулти милиардери от приближените си на гърба на народа, а проблема му били високите стандарти за безопастност и екология в ЕС!Абе свободни сте да емигрирате бе, мрънчовци! Хайде лишете ни нас тъпите от празните си приказки!
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Защо да е невероятно? И преди съм го писал - това е разликата, която плащате за да може европейската комисия да взима по 20 000 ево заплати и да яде и пие на корем! По всички показатели изглежда, че Комунистическата партия е по-скромна и поддържа по-малки елити и излиза по-евтина на данъкоплатеца!
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #5, докато кълвете на това, ще плащаме тройно по-скъпо. Същото ни го наливаха и за китайските телефони, ама сега 90% от хората са с Шаомита и Хувеи и не ги виждам да реват за Сонита по 2000 лв или Айфони по 2500.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На дядо ти москвича все е покривал краштестовете........
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    ФВ пестят от всичко за да стигнат до въпросната цена включително от ламарините на купето. Пасат правен за китайският пазар, не можа да покрие краш тестовете на китайците (какво ли ще се случи на европейските такива ;))). Та има защо да струва толкова.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    искате да дишате мръсен въздух и да се каляте в калта, ама тъпитеее немци не искат
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1, ние подкрепяме зелената сделка, не щем евтино, важното германците да дишат чист въздух.