IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Jogger идва този петък

Наследникът на Lodgy обещава по-приключенски дизайн и нови двигатели

На 3 септември Dacia ще представи най-новото попълнение към моделната си гама, което ще се нарича Jogger. По същество това ще е заместник на спряната от производство Dacia Lodgy - 7-местен семеен миниван. Той ще бъде показан във Франция пред журналисти, включително и пред специалните пратеници на Automedia.bg, а след това на 6 септември ще е и официалната премиера пред публика на автомобилния салон в Мюнхен.
  
  
Dacia Jogger
Засега тийзърът показва само силуета на Jogger - миниван, но с дизайн, който е по-близо до кросоувърите
  
    
Официални подробности за новия модел все още няма. Знаем само, че Jogger ще е построен върху CMF-B - същата нова модулна платформа на алианса, на която са Renault Clio и Captur, Nissan Juke и Dacia Sandero.

Името, наподобяващо на бестселъра Duster, вероятно намеква за малко по-повдигната стойка и SUV елементи в дизайна. Можем да предположим, че и задвижването ще е сходно с това при Duster и ще включва бензиновия турбомотор TCe 110 със 110 конски сили, както и версия с фабрична газова уредба.
  
  
Dacia Lodgy
За разлика от Lodgy, Jogger ще е построена върху най-актуалната модулна платформа на алианса Renault-Nissan

   
Очакваме също Jogger да е достъпен с 5 и със 7 места, а също и да предложи най-голямото багажно пространство в гамата на Dacia (след като и лекотоварният Dokker бе спрян от производство, за да се превърне в Renault Express). В интериора вероятно ще бъдат използвани решенията от новите Sandero и Logan, включително гъвкавата мултимедийна система Media Nav.

Поръчките за новия модел ще стартират през ноември тази година. Повече информация за цените вероятно ще имаме към средата на септември.

 

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Батвил ( преди 1 година )
    Тази кола ще прати всички стари коли в моргите.Не си заслужава на тази лизингова цена за чисто нова кола да караш стара кола.Товарно високопросветно комби и ван с7 места.КАТЪР
  • #18
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Б ( преди 2 години )
    Румънците гръмнаха Чаушеску,направиха и лустрация,а ние тука си чешем езиците и лапаме мухите.Аайде поне да бъдем здрави,ако може!
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до 11 ( преди 2 години )
    Минал си покрай Факт :D Sandero изпреварва Golf единствено през юли, когато хората по Европа са вече ваканция, а румънците най-после смогнаха да изпълнят част от поръчките, направени още през пролетта и забавени заради липса на чипове. Иначе за годината разликата е към 40 000 автомобила в полза на Golf. Иначе няма спор, че Сандерото е приличен автомобил за цената си по време, когато другите вече ти искат по 35 000 лева за базово ниво на сравнима кошница
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Чук ( преди 2 години )
    ВАГиналните тасове и легени уверено вървят към падение
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Дфен ( преди 2 години )
    до номер 4 много ти е нежно дупето
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Обектвино до #13 ( преди 2 години )
    *** знае най добре, той съвети не приема. Ще вземе някой да го мине...
  • #13
    22 rate up comment 1 rate down comment
    До #10 ( преди 2 години )
    По-големи сметкаджии от германците няма! Много добро и подробно си смята всичко от покупката, чак до остатъчната цена,като се минава и през всичките разходи за поддръжка.А в България се купува автомобил, като на шефа,комшията или някой друг. Без да се мисли приложим ли му е, по джоба ли му е и т.н.
  • #12
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Факт 1 ( преди 2 години )
    С АГУ пълна догоре 31.65л.минах на дълъг път 473км.докато свърши газта и мине на бензин-правете си сметката !!!Рено Каптюр ЕКО-G,рег.05.01.2021г.Та не се чудете на Сандерото !Докато НИЕ чакаме от русия да ни кажат какво да правим, румънците избиха рибата,евала !!!
  • #11
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 2 години )
    Дачия Сандеро изпреварва Фолксваген Голф по продажби в Европа тази година. Това е много голямо постижение. Щом се купуват толкова, значи не са зле, а и цената е на половината на голфа. За тези пари си е ок. Който не иска да си кара двайсет годишния премиум кошник.
  • #10
    12 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Германеца краде парите на българина и на цяла Европа което прави невъзможно вдигането на стандарта на българина до този на германеца