IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск призна, че автопилота на Tesla не го бива

Щатски сенатори настояха компанията да бъде разследвана за измама

Дори и последната версия на автопилота на Tesla не е кой знае колко добра, призна шефът на компанията Илон Мъск по любимия си комуникационен канал - Twitter. Американският производител на електомобили е обект на над дузина съдебни дела от близки на хора, предоверили се на автономното управление и пострадали в резултат.
 
  
Tesla автопилот
  
  
Мъск сподели, че последната версия на софтуера за автономно управление - Full Self-Driving Beta version 9.2 -  "всъщност не е страхотна (по мое мнение), но екипът работи трескаво да я подобри колкото е възможно по-скоро", писа предприемачът. Мъск добави, че Tesla се опитва да разработи един и същи софтуер за магистрала и за градски улици, "но това изисква огромно преобучение на невралната мрежа".


Илон Мъск, тесла, автопилот
    
     
Неотдавна американският регулатор в областта на пътната безопасност започна официално разследване на множеството инциденти с автопилота на Tesla. Преди това няколко отделни автомобила на марката се удариха в спрели полицейски коли и пожарни. Двама членове на сената освен това призоваха Федералната комисия по търговията да разследва Tesla, задето е подвела клиентите си и е изложила живота на хора на риск, като е рекламирала системата си като "напълно самоуправляема".


 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    мрежи ( преди 2 години )
    Преводът на "neural network" на български е "невронна мрежа" и е отдавна установено понятие. Това "неврална" е от съсвсем друга (медицинска) област. Бива да го оправите.
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Има надежда... ( преди 2 години )
    2013-та година излезе Тесла, която може да държи лента и да изпреварва по команда. Това тогава други коли правеха ли го ?Сегашния чип на автопилота е десетки пъти по-бърз от конглокенцията.Перфектното шофиране изисква General AI, който все още е практически непостижим. Трябва "преценка" на ситуацията - нещо, което примитивните невронни мрежи няма как да направят. И все пак хората работят и са много, много напред.Ако някой успее да направи пълна автономия - това ще е Tesla.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Скоро балонът ще се пукне и най-големият мошеник в историята ще си получи заслуженото. само на балъците парите няма кой да върне.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 2 години )
    Имате грешка в заглавието!
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    В упътването пише, че автопилота не заменя шофьора и не е 100% автономен! И не е казал, че не работи, а че не е страхотен! Страхотен ще е като почне да превключва от магистрала на друг път без проблеми! Няма друг производител, който да предлага това така че....чуковете са все още доста напред в иновациите!
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    русофилите все чакате сащ да фалира, ще има да чакате
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега остава да признае и че е наркоман и че без чичо Сам, нямаше въобще да има Тесла.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Малко е тъпо да платиш за автопилот като екстра 10000 долара и тоя, който ти я продава да ти каже, че не работи.
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    до 7 ( преди 2 години )
    "неврален" означава отнасящ се до нервната система. Сензорните системи за автономно управление се оприличават именно на нервната система. А какви неврони има в една Тесла, само такъв запечен мозък като теб би могъл да обясни
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 2 години )
    Тия един волан ни моат напраят