IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензин срещу електричество - най-бързите коли на 1/4-миля

Ето как появата на Rimac Nevera промени съотношението на силите

През 2007 година Илон Мъск показа на света, че електрически автомобили на са скучни и предназначени само за възрастни хора. Тогава Tesla представи своя роудстър, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Пет години по-късно излезе и новият седан Model S, който лесно се конкурира с бензиновите суперколи на ускорение.

Означава ли това обаче, че електрически коли вече превъзхождат своите бензинови конкуренти? Отговор на този въпрос може да даде класацията на 10-те най-бързи автомобила на 1/4-миля (402 метра). Там конкуренцията е жестока, а появата на една електрическа хиперкола промени съотношението на силите.

10-те най-бързи коли на 1/4-миля (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    555 ( преди 2 години )
    Не знам, в Европа ли живеем или някъде другаде?! Отдавна метричната система е стандарт - тогава защо говорим за дистанция четвърт миля /това донакъде го приемам/ и за ускорение до 60мили/час /а това изобщо не го приемам - има си ускорение до 100км/ч, което е абсолютна стандарта дисциплина/.
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Дали пък електричките не могат? И технологията на Римак да я оставят само с рамка, може би ще го направят това време! Или технологията на Тесла, само батерия и мотор?
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    На старт, електричките няма кой да ги бие, но надълго, там конглокенцията е голяма.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    това с гонки на куотър е за тинейджъри от времето на джон траволта сега сме в друго хилядолетие ако искаш да впечатлиш момиче трябва да имаш бизнесджет яхта вила на скалите на океана с таражпзаравтомобили от миналото хилядолетие иначе шанс никакъв
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Сега тези 10 ги подредете по пари..., определено Тесла печели, но "ти" какво искаш и за какво ще си дадеш парите е отделен въпрос. Абсолютно вярно, ако търсиш ускорение в права линия и цена е едно, ако искаш кеф и лукс МаКларън и Ферари... да имаш пари и само да се чудиш ш избираш, безценно.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    5.0 ( преди 2 години )
    Комшията с Форд Мустанг модел 1972, V8 5 литров двигател с един суперчарджър удари 7.62 на четвърт миля, без 4х4, без 2 турбини, без 1400 коня, без 40 бона, без порн :))
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Трудно ще олекотиш тая батерия направена от литий и олово. Може да се пробваш с алуминий ама няма да има същия ефект хехе
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Plaid с/у Nevera даде 9.2. Петролните коли рядко дават добри времена от раз. Има много "ама" и "ако". С Plaid в реалния живот трябва да срещнеш някой с пипано Lambo с 2 турбини, 4х4 и 1400 коня, който да е готов за дръпка т.е. да е прежалил предварително едни 40 бона ако случайно изскочи някое бутало да види кой кара колата. С други думи, в реалното ежедневие ще срещнеш по-бързa кола от Plaid точно никога.
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Бензино ( преди 2 години )
    Като гледам заглавието,никъде не пише"серийни".Значи в списъка,можем да включим и Top Fuel драгстерите(знам,че горят нитрометан вместо бензин,но все пак са с ДВГ).От 0 до 160!км.за 0,8 сек.В близките години никоя електричка,няма и да се доближи до този резултат.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Никъв шанс нямат двгтата! Изобщо тва Бугати разни други по няколко милиона срещу плейда ! Ако случайно излезне и роудстъра съвсем....