IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как не сe сваля от автовоз най-скъпото и най-бързо Ferrari?

Струващата над милион долара суперкола пострада при доставка на клиенти (ВИДЕО)

В интернет беше публикувано видео, на което е записано една от най-скъпите доставки на автомобил на краен клиент. Хиперколата Ferrari SF90 Stradale беше повредена при свалянето от камион.


Ferrari


Както съобщава Carscoops, инцидентът се е случил нв Бразилия, където автомобилът е бил доставен на шеф на една от най-големите медицински компании. Крайната цена на суперколата с различните допълнителни опции е 1,5 млн долара.

Според информацията, причината за случилото се е в механизма за разтоварване на камиона, който не е издържал на теглото на автомобила. За щастие, колата не е получила никакви сериозни повреди при падането и няма да се наложи скъпо струващ ремонт.



Ferrari SF90 Stradale е най-скъпият и най-мощен модел на италианската марка. Той се задвижва от силов агрегат, включващ 4,0-литров V8 с мощност 70 к.с. Заедно с него работят 3 електромотора, които добавят повече от 200 к.с. и пиковата мощност достига 1000 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500