IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis представи спортна версия на G80

Седанът получава нови технологии и завиващи задни колела

Луксозната марка на Hyundai – Genesis, представи спортна версия на най-малкия си седан G80. Тя получава по-агресивен дизайн в сравнение със стандартния модел, както и някои допълнителни подобрения в задвижването.


Genesis G80 Sport


Основното от тях е завиващи задни колела, които подобряват управляемостта и намаляват радиуса на завиване. При скорост до 60 км/ч системата RWS завърта задните колела в посока, обратна на предните, докато при по-високи скорости те се въртят в същата посока.

Версията G80 Sport получава по-спортно окачване с преработени пружини и амортисьори с променяща се твърдост в зависимост от избрания режим на движение. Добавен е режим Sport+, при който се подобрява както и ускорението, така и скоростта на превключване на предавките.


Genesis G80 Sport


Спортният седан получава и функция, която вероятно някои хора няма да харесат. Тя се казва Active Sound Design (ASD), като с нейна помощ се променя шума от двигателя. Това става с помощта на високоговорители в салона, които могат да направят шума по-агресивен, отколкото е в действителност.

Под капака промени няма, като Genesis ще предлага G80 Sport с познатите 2,5 и 2,5-литрови бензинови турбо-двигатели и с 2,2-литров дизел. Базовият бензинов мотор развива 300 к.с. и 422 Нм, а по-големият 0 375 к.с. и 530 Нм. Дизелът е с 207 к.с. и 441 Нм, като за всички варианти е предвидена само 8-степенна автоматична скоростна кутия. Системата за задвижване на четирите колела се предлага като опция.


Genesis G80 Sport


Що се отнася до дизайна, новият цвят Cavendish Red е направен специално за G80 Sport, същото се отнася и за 20-цоловите лети джанти. Конкурентът на BMW 5-Series получава още стандартно пълни-LED фарове, хромирана решетка на радиатора, въздушни завеси на предните колела и тъмни хромирани прозорци.

Бензиновите версии на G80 Sport се предлагат с двойни накрайници на ауспуха, докато при дизеловия вариант тръбата е скрита под бронята. В салона корейците залагат на алуминиеви детайли и тапицерия от Nappa заедно с метални педали и още няколко специфични за спортен модел подобрения.

Още снимки на спортпни седан - вижте в галерията:


Снимки: Genesis

0 от 500