IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредната Tesla изгоря по време на зареждане

Собствениците се спасиха по чудо, а щетите са за над милион долара

Поредният случай със запалил се и изгорял напълно електромобил на Tesla беше регистриран в САЩ. Това се е случило по време на зареждане на произведена през 2013 година Model S 85, съобщава The Washington Post.


Tesla пожар


Електрическият седан се е запалил през нощта в гараж в градчето Сан Рамон (Калифорния). Огънят се е разпространил бързо, причинявайки експлозии, които са разбили вратите на гарата. Напълно изгоряла е и паркирана наблизо друга Tesla Model S, като общите щети са за повече от милион долара.

Собственикът на електромобила и съпругата му са спели в отдалечена част на къщата . Пенсионерът Йоги Виндум и съпругата му Каролина са били събудени от алармата и са успели да напуснат дома си. Дошлите на мястото на инцидента пожарникари твърдят, че асфалтът в близост до гаража е бил толкова горещ, че по него не е можело да се ходи.


Tesla пожар


Проведеното разследване показва, че системата за термичен контрол на електрическия автомобил най-вероятно е причинила пожара. Семейството е решило да не се занимава повече с електромобили, като парите от застраховката отиват директно за закупуването на бензиново Audi.

Разследващите инцидента се оплакаха и от отношението на Tesla към инцидента. Двата изгорели автомобила са чакали няколко седмици експерти от компанията, които да установят причините за пожара, но те така и не са се появили.

Снимки: The Washington Post

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    Случват се и такива неща, ама статията определено е антиТесла, щото така описано все едно ти казват - не купувай електромобил, опасен е. Е, аз пък не съм фен на Ауди, нишо6, че пенсионерите от статията щели да си купят баш такова. Това определено е фейкнюз...
  • #17
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Охо има страшно много случай на избухнали резервоари при ремонти на колите, рязане или пробиване, пушене и тн без да се внимава и дори и при източен резервоара само от парите останали вътре в него избухва. Доста народ си е отишъл или е бил осакатен от такива екзплозии. Не са само по филмите тия експлозии, вервай ми.
  • #16
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Даже не само колите, но и цистерни и бензиностанции избухват. Наскоро имаше такъв случай в Русия на бензиностанция. На Тракия пък цистерна избухна и затвориха пътя за подмяна на асфалта даже - всичкото асфалт леж, страшна работа.
  • #15
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До 15 ( преди 2 години )
    Поне аз не знам за запалило се ДВГ, което не е в движение. А ти? Избухналите резервоари са само у филмите. Явно ти черпиш информация само оттам
  • #14
    13 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е те двг-тата щото не се палят нали? Що народ има изгорял от избухнали резервоари не е истина. А колко хора има задушени от изгорелите газове щото са си пуснали парното на колата в гаража да се стоплят да не говорим.
  • #13
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Брей... тесларчетата много тихички бе :D Най-важното в случая е, че си спиш кротко и тоз кочак се пали, това при коли с ДВГ не става. Ще оставите ли децата си да спят до тиктакаща бомба?!
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Holandeca ( преди 2 години )
    Водородните системи с горивна клетка имат доста по високо КПД. При ДВГ има големи топлинни загуби .
  • #11
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чакали експерти, хахаха, че то в тесла нямат такива. Иначе , нали всичките и автомобили са с нет-връзка и предават технически данни- съвсем лесно могат да проверят състоянието на различните системи преди пожара
  • #10
    7 rate up comment 9 rate down comment
    BMW Hydrogen 7 ( преди 2 години )
    Електрическите автомобили с тежки батерии са базирани на примитивна концепция която се е доказала като неефективна. Има смисъл да се правят само и единствено водородни автомобили с ДВГ. Преди години BMW бяха направили една такава седмица която беше страхотна. За съжаление явно петролната мафия се уплаши и ги притисна с нещо и бързо спряха и потулиха този проект и повече не чухме за него.
  • #9
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Отношението на подобни алчни корпорацийки към служителите и клиентите е потресаващо и нечовешко, не бих им се доверил за нищо, но те очевидно не си и мърдат пръста в държави като нашата да има инфраструктура и някаква поддръжка.