IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Влак с 450 нови Ford F-150 се обърна в полето

Пострадалите автомобили не подлежат на възстановяване

Товарен влак, превозващ чисто нови пикапи Ford F-150 и бусове Transit, дерайлира в северната част на щата Мисури. Както съобщава изданието The Drive, повечето пострадали автомобили не подлежат на възстановяване.


катастрофа


Във вагоните са се намирали 450 чисто нови пикапа и няколко буса, които са превозвани от завода на Ford в Канзас сити. Всички те са били поръчани от клиенти, но няма да достигнат до тях. Предполага се, че във Ford ще могат са използват някои от машините да резервни части, които ще бъдат пуснати за продажба или ще послужат за ремонт на други машини.

Причините за инцидента не се посочват, като местните власти са започнали разследване. При катастрофата няма пострадали хора, но последствията са доста сериозни – обърнати са 40 вагона с над 450 автомобила, като тяхното отстраняване от линията ще отнеме поне няколко дни.


катастрофа


Аварията с влака съвсем не е единственият проблем, с който Ford се сблъсква в последно време. Компанията изпитва дефицит на чипове, който причини трудности с производството и доставките. Заради глобалната липса на полупроводниците в заводите на Ford стоят над 60 000 автомобила, които не са оборудвани и няма как да бъдат изпратени на дилърите. Налага се дори някои заводи да спират производство.

Снимки: Facebook

0 от 500