IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще поставя фалшиви чипове на колите си

След края на кризата елементите ще бъдат заменени с оригинални

Кризата с чипове, която удари сериозно автомобилна индустрия, кара производителите да търсят най-различни и нестандартни подходи. Германската компания Porsche, например, реши да поставя фалшиви чипове на своите модели, за да може да запази темповете си на производство.


porsche


Временно микро-схемите ще бъдат заменени с оригинални, когато проблемът с доставките бъде разрешен. Клиентите, които ще си купят автомобил с фалшиви чипове, ще бъдат поканени при дилърите за замяната им с истински. Разходите, разбира се, ще бъдат за сметка на производителя.

В Porsche са убедени, че подобно решения по никакъв начин няма да се отрази на продажбите на моделите на марката. Още повече – от компанията не крият нищо от потенциалните купувачи, които ще бъдат подробно информирани за случващото се.

Липсата на електронни компоненти наруши производствените планове не само на Porsche, но и на всички производители. Някои от тях бяха принудени дори да спрат производство, а други временно се отказаха от някои модели, тъй като чиповете им не стигат за всички автомобили, качени на конвейера.

Проблемът е особено сериозен при големите концерни. Сред тях е и Volkswagen, в чийто състав влиза Porsche. Германците залага ударно на производство на електрически превозни средства, но то е невъзможно без наличието на чипове.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ASD ( преди 2 години )
    Само да отбележа, че германските "премум" автомобили имат чипове дори във фаровете и стоповете. Това е направено за да не могат да се ремонтират. Естествено че фаровете и стоповете могат да светят и без чипове, но влизат вн авариен режим.Намаляване на броя на чиповете в колите може само да ни радва.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Коко ( преди 2 години )
    По *** статия не съм чел, надминахте себе си. Казвам ви го като магистър инженер по Електроника. И вие като кифлите ако на някой *** не пише Версаче значи, че не става, само че това е техника тя или работи или не.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ето какво означава фалшив чип: https://***.youtube.com/watch?v=k72SFBOZ_lw&t=93s Под боята е вероятно да е друг модел, не само да е бил повреден механично и прегрят...
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какви фалшиви чипове ве ***.Вие четете ли какви простотии пишете
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ко
  • #1
    23 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    цялата ВАГ е фалшива