IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 400 коня за новото BMW M2

Спортното купе ще получи двигателя на M3

Следващото поколение на BMW M2 ще получи двигател, чиято мощност ще превишава 400 к.с. Това съобщава изданието Auto Express, което се позовава на свои източници.


BMW M2


Най-бързата и най-мощна версия на купето BMW 2-Series,чийто стандартен вариант дебютира в началото на юни тази година, ще бъде оборудвана с 3,0-литров редови двигател с две турбини. Става дума за мотора с индекс S58, което се поставя на кросоувърите X3 M и X4 M, както и на новите седан M3 и купе M4. При тях той развива 510 к.с..

За спортната „двойка“ е предвидена дефорсираната версия на този мотор с мощност около 400 к.с. Ще се предлага и екстремна модификация Competition, при която агрегатът ще развива 430 к.с. Двигателят с червена зона на оборотите 7200 об/мин ще се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен автомат.

Новото BMW M2 ще се конкурира с хечбека Mercedes-AMG A45 S, развиващ 421 к.с., и с новото Audi RS3, което има 400 к.с. под капака и наскоро стана най-бързият компактен автомобил на „Северната дъга“ на Нюрбургринг. Премиерата на баварското купе ще се състои в края на 2022 година, а продажбите му ще започнат не по-рано от 2023 година.

Снимка: Auto Express

0 от 500