IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бихте платили за VW Golf GTI от 2002 година?

Екземпляр от серията 25th Anniversary Edition беше продаден на търг за 45 000 евро

Няма съмнение, че Volkswagen Golf GTI един от най-популярните хот-хечове в историята на автомобилостроенето. Това важи особено за четвъртото поколение на компактния модел, като една бройка от него, произведена през 2002 година, беше продадена на търг във Великобритания.


VW Golf GTI 25th Anniversary Edition


Автомобилът е от специалната серия 25th Anniversary Edition, посветена на 25-годишнината на спортния Golf и е в отлично състояние, тъй като е изминал едва 13 км. През 19-годишния си живот този Golf GTI е имал само един собственик, който умишлено го е оставил в гаража си веднага след покупката, за да може да го продаде по-скъпо след време.

Само 1800 бройки от серията 25th Anniversary Edition са продадени във Великобритания, като конкретно този автомобил е с номер 718, като е „най-новият“ пуснат на пазара. Разликите от стандартния VW Golf GTI се откриват в предната и задната брони и страничните прагове, идентични с версията VR6, които придават на колата по-агресивен вид.


VW Golf GTI 25th Anniversary Edition


Другите промени са снижено шаси, хромирани тръби на изпускателната система, 18-цолови джанти BBS с гуми 225/40 Michelin Pilot Sport.

Салонът е в типичния за модела стил, като изключение правят спортните седалки Recaro с червеи райета. Има и кожен волан (разположен вдясно), лост за скоростна кутия във формата на топка за голф и алуминиеви детайли на на централната конзола. От същия метал са дръжките на вратите и праговете, на които също има надпис GTI.


VW Golf GTI 25th Anniversary Edition


Под капака е поставен стандартният за модела – 1,8-литров с 4 цилиндъра и турбокомпресор, който обаче произвежда 180 к.с. (с 30 повече от стандартната версия) при 5500 об/мин и 235 Нм въртящ момент между 1950 и 5000 об/мин. Мощността се предава към предните колела чрез 6-степенна механична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,4 секунди, а максималната скорост е 222 км/ч.

Според организатора на търга - Silverstone Auctions, този Volkswagen Golf GTI 25th Anniversary е изцяло ремонтиран в официално представителство на германската марка преди да бъде изложен за продажба, която в крайна сметка донесе 45 000 евро на собственика му.

Още снимки на хот-хеча - вижте в галерията:

Снимки: Silverstone Auctions

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Това са вагините: "е изминал едва 13 км" - "е изцяло ремонтиран в официално представителство". Направо е изминал рекордно много преди да има нужда от ремонт.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре, коя версия на GTI се води най-добрата тогава ??
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега се усмихвате, но през 2002г. автомобил с ускорение 7,4 сек. бе много бърз. Лично аз нямам идея как ще си купиш GTI и ще го консервираш за продажба след 19г. Това е автомобил за удоволствие от шофирането а не за такава глупост. Ако искаш инвестиция за бъдещето купи си злато, скъпа картина, диамант, ама да затвориш в гараж култова кола и да чакаш да се вдигне цената е тъпотия.
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Tdi ( преди 2 години )
    Проблемът не е в бързината, няма никакъв спорт в това кубче, окачването е като на магарешка каруца (дингил), управлението му е меко казано зле, никаква аеродинамика.
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    мишозуки ( преди 2 години )
    точно колкото стрива теглото си в Желязо,тоест-скрап.толкова за такава таратайка!!!
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 2 години )
    Притежавах Голф4 преди 20 години...имаше много лоша, та даже и опасна аеродинамика...след 120км/ч предницата се вдигаше и управляемостта рязко намаляваше...
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мечтата на Перник. Няма да ги спре даже дясно стоящият водач.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    3000 - 3500. Това е отговор на въпроса - колко бихте платили за Голф 4 ГТИ. Всичко е в кръга на шегата разбира се. Не бях чувал за тази лимитирана серия на автомобила. Иначе мое лично мнение е, че това не е най-добрият GTI. Двигателят е много добър - 1.8т е легенда, но може би, ако автомобилън беше една идея по-лек и беше с независимо окачване отзад щеше да е перфектен.
  • #1
    17 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е най невзрачния ГТИ правен някога! Този модел е пародия! Едва ли не, ГТД е по бърз от това нещо. Не бих дал нито стотинка