IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата Tesla загуби от кола с двигател с вътрешно горене

Модернизиран Ford Mustang Shelby GT500 се оказа по-бърз на ускорение (ВИДЕО)

YouTube-каналът Drag Racing and Car Stuff публикува видео от състезания на ускорение (драг-рейсинт) между Tesla Model S и Ford Mustang Shelby GT500. Надпреварата беше част от събитието MITM Elite, като в няколко поредни старта доработеният Mustang не остави шансове на най-бързата Tesla.


Tesla vs Mistang


В надпреварата участва Model S Plaid, който се счита за най-бързият сериен електромобил на планетата. Седанът беше представен в началото на юни, като е оборудван с три електромотора със съвкупна мощност от 1034 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,99 секунди, а максималната скорост е 322 км.

Стандартният Ford Mustang Shelby GT500 е оборудван с 5,2-литров V8 с компресор, развиващ 760 к.с. и 847 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди, но този екземпляр е сериозно доработен. Спортното купе поучава колектори Kooks, увеличени инжектори, състезателен компресор Jokers Performance и препрограмиран блока за управление на двигателя. Крайният резултат е над 1100 к.с.



При единичните стартове на 1/4-миля постиженията на двата съперника са много близки. Резултатът на Ford е 9,14 секунди, а на Tesla – 9,24 секунди. При директните дуели Mustang обаче печели, като завършва двата старта от движение за 7,91 и 7,66 секунди. При Model S Plaid времената са 7,97 и 7,66 секунди.

Снимка и видео: YouTube/Drag Racing and Car Stuff

0 от 500
  • #19
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цацарчо и всички други цацарчета, тези гонки се правят срещу облог. От това следва, че всеки който прави тунинг няма да каже истинската мощност, която е постигнал. Само се казва почече от 1100. То и 1500 е повече е от 1100. Сравнява се семеен седан, направен да измине 1млн. километра, с тунингована кола за 1к. километра. Ами да направим гонка с болид от формула 1.
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Ел. инженер ( преди 2 години )
    Може бензиновите и дизеловите автомобили да са отживелица. Но със сигурност ще се берат ядове с тези електрически ***. Нито двигателите са им превъзходни нито акумулаторите.
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Личи си, че си нямате идея колко харчи съвременна кола, дори и тунингован Мустанг. Нормално е като живеете с голфовете от 85та г., електричките да ви се виждат нещо невероятно. А относно игономията на Тесла, вижте в ютуб, колко енергия гълта по немски аутобан и то обикновена, не тази уж, най-бърза. А относно, че роудстъра бил още по-бърз. Коя година ще излезе тоя роудстър, за един преател питам.
  • #16
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Ivan ( преди 2 години )
    Това не е най-бързата Тесла. Най-бързата е Тесла Роудстър. Онази електричарка развива от 0 до 100 за точно 1 секунда. Малко си проверявайте информацията преди да пишете.
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Чоко ( преди 2 години )
    Аре пак алчна феодална имперска зомбираща руцкосавецка путлерофашистка хибридна Пропаганда.
  • #14
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    TSLA, на крива Тресла и Мъск и пречи. Асфалта пречи, бил лек Мустанга. Относно харченето, я подкарай тоя миксер арабийската и виж къде ще стигнеш. Към големия разход на ел. енергия от Треслата, сметни колко чисто се добива тази енергия и ще ви излезе, че миксерите, за които бленувате са екологично чисти, колкото и бомбите над Хирошима и Нагасаки.
  • #13
    11 rate up comment 14 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Смях! И какво, мустанга ускори ли до сто за 2 сек.!? Друг път!
  • #12
    10 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    На уличен асфалт ще е на точка в огледалото. Няма да го има на картата. Нищо че е по-лек и харчи повече.
  • #11
    12 rate up comment 14 rate down comment
    джъст -А- мен = Дърт ( преди 2 години )
    До 11-та: "Юркай" точно този нов ТЕСЛА-модел с едни нормални 75-80 км/hа и ще те закара от София до Бургас и дори ще те върне обратно само с 1 единствено зареждане на агрегата - тва е. И дори ще ти остане резерв да напазаруваш за през уикендъ - ФАКть! м-ДА!
  • #10
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Спеър Минт ( преди 2 години )
    На този изтормозен Мустанг му сложете от нашенския бензин и му гледайте сеира. Ускорението ще спадне наполовина. ДВГ е пътник, истината е в Тока.