IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-странните летящи автомобили?

Историята зад успешни и неуспешни опити на колите да станат самолети

Автомобилът има своята вече близо 135-годишна история, докато авиацията е малко по-млада, но също надхвърля над един век от създаването си. Общото между колите и самолетите е, че и двата типа машини са дело на невероятния технически прогрес на човечеството, както и символ на стремежа към свобода и пътешествия.


Летящи коли


Но има и още нещо общо - още в зората на самолетостроенето, започва да се заражда идеята как въздушния транспорт да започне да се използва за персонално придвижване както с автомобила. И преди много години започват опитите за създаването на автомобил, който е способен не сам ода се движи по пътищата, но и да се издига във въздуха.

Мнозина специалисти твърдят, че персоналният въздушен транспорт или летящите автомобили имат огромен потенциал и ще са неотменна част от транспортната система на бъдещето, наред с новите задвижвания и автономното шофиране. Но преди да мислим напред, нека се върнем назад и да разгледаме някои от най-атрактивните опити за това, автомобилът да стане не само властелин на сушата, но и на небесата:

12 от най-чудатите летящи автомобили (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500