IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Panda сe пробва срещу Tesla Model X извън пътя

„Италианецът“ е 5 пъти по-слаб от електрическия си съперник (ВИДЕО)

Героите в това състезание - Tesla Model X и Fiat Panda Cross, нямат нищо общо помежду си, с изключение на увеличения пътен просвет и системата за задвижване на четирите колела. Това обаче не попречи на британския канал Carwow са ги изправи един срещу друг, като двата автомобила спорят не на равна и права отсечка, а извън пътя.


Tesla Model X vs Fiat Panda


Fiat Panda Cross е значително по-малък на габарити, а силовият му агрегат е направо микроскопичен в сравнение с този на електрическия му съперник. Под капака на „италианеца“ има двигател с обем 900 куб. км, който развива 85 к.с. и 145 Нм. Тази Panda обаче разполага и със сериозен коз – тежи 2 пъти по-малко от конкурента (1165 кг).

Теглото на електрическия Tesla Model X заради батериите и двата електромотора е цели 2533 кг. Мощността на кросоувъра достига 422 к.с., а максималният въртящ момент е 660 Нм.



Ако това е обикновено драг-състезание, малкият Fiat не би имал никакъв шанс, но в случая става дума за движение по тежък терен. Затова и надпреварата е доста интересна, в което може да се убедите и от видеото по-горе.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500