IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще обнови близо 40-годишен модел

Компаниягта готви модернизация на Land Cruiser 70

Японският производител Toyota ще обнови един от най-старите си модели, който все още произвежда. Това е емблематичният SUV - Land Cruiser 70, който се задържа на конвейера вече 37 години и все още се радва на голямо терсене на някои пазари – като този в Австралия, например.


Toyota Land Cruiser 70


По информация на местното издание Motoring, модернизирането на всъдехода е планирано за следващата година. Обновеният Land Cruiser 70 ще получи увеличено място за багаж, както и най-модерни системи за безопасност и асистенти на водача. Подобрения по задвижването обаче не се предвиждат.

Настоящата Toyota Land Cruiser 70 за австралийския пазар е оборудвана с 4,5-литров V8 дизелов двигател с 205 к.с. и 430 Нм, който е комбиниран с механична скоростна кутия. Двигателят е от 2007 година, като отговаря на екостандарт Евро-5.


Toyota Land Cruiser 70


Всъдеходът е достъпен с 3 или с 5 врати, както и с два вида кабина – с един или два реда седалки. За последно Land Cruiser 70 беше актуализиран през 2020 година, когато получи нова мултимедия с 6,1-инчов дисплей, два USB портове, държачи за чаши и 12V контакт. Предстоящото обновяване показва, че в Toyota смятат да задържат модела на пазара поне още няколко години.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 35 rate down comment
    о Боже ... ( преди 2 години )
    4.5 литров V8 с...цели 205к.с. и огрооомен 6.1 дисплей (някои телефони имат по-голям) - тия ни хвърлиха в средновековието!