IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Kona постави рекорд по пробег в града

Електрическият кросоувър измина 790 километра по улиците на Мадрид

Електрическият Hyundai Kona наскоро беше обновен, като промените засегнаха както външния вид, така и някои технически характеристики. Кросоувърът обаче запази задвижващите си системи – двигатели с мощност 136 к.с. и 204 к.с., които се захранват от батерии с капацитет 39,2 и 64 кВт/ч. Съответно, пробегът на двете версии е 305 и 484 км.


Hyundai Kona


Измерването е направено по новия цикъл WLTP, който предлага резултати, по-близки до реалните. И при тях обаче има разлика, освен ако не решите да шофирате в градски условия. Именно при ниски скорости електромобилът се представя по-добре като разход на енергия и това беше доказано от тест, проведен от испанското издание El Pais.

По време не изпитанието Hyundai Kona успя да измине 790 км по улиците на Мадрид, преди батериите му да се изчерпят напълно. Маршрутът на изпитателите и минал и през части от околовръстното шосе на испанската столица, като пътуването е продължило общо 15 часа и 17 минути. Средната скорост е 52,19 км/ч, а средният разход на енергия – 8,2 кВт/ч на 100 км.


Hyundai Kona


Кросоувърът е стартирал с напълно заредена батерия от 64 кВт/ч, без да е добавяно оборудване и така той не се различава по нищо от версията на Kona за пазара. А постижението от 790 км надхвърля със 130 км посочения от Hyundai резултат за пробег в градски условия.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    БезКлиматик и с 30км в час.
  • #7
    11 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Днес четох за новия IONIQ 5, 460км минава с 90, натиснеш ло до 120 обаче минаваш 260 км. Няма такава измама, да не говорим ако е студено, това са коли за хора които са готови да жертват доста освен многото пари които им искат. Та това са коли за хора гъзари които желаят да карат с 80 зад тир да им пази вятър през лятото, не са работни машини за всеки ден.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гоест това е сумарен път изминат от два различни автомобила.Защо се съобщава изобщо тая глупост тогава?
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Една такава Кона ми трябва с батерия на 50% и за една десета от цената и като нова.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия от Аутомедия така и не разбраха, че електроенергия се мери в кВтч (kWh), а не в кВт/ч... Абе трафик да има, пък мерните единици кой ще ти учи...
  • #3
    7 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаха, обикаляли и по околомръстното. Това градско ли е? При средна скорост от 52 км/ч. Страхотни рекорди! Аудиото и климатика са Off за да се пести. С нормален автомобил 790 км се правят при 180 км/ч средна
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То и аз като изключа всичко на телефона в самолетен режим, батерията кара по 4 , че и 5 дни с по едно две отваряния на екрана на ден, ама в нормален режим е макс 1 ден, а при повече зяпане из нета заминава за няколко часа, така че айде няма нужда от такива измислени рекорди.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    веднага вземам два.