IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи бронирана S-Class с V12 мотор

Лимузината Guard има хидравлични прозорци и вграден резервоар с кислород

Сигурно си спомняте как от Mercedes заявиха, че ще използват V12 двигател само в Maybach S-Class. Е, германците нарушиха обещанието си и представиха лимузина с 6-литровия туинтурбо мотор и 4х4 задвижване под собствената марка.


Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic


Разбира се, тук не става въпрос за „обикновена” лимузина а за модела Guard, под който германците предлагат бронираните версии на флагмана си. Наречен Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic, специалният автомобил е със сертификация VPAM VR10. Което ще рече, че е получил най-високо ниво на балистична защита и може да издържи на сериозни попадения от куршуми и експлозии.

Вместо да интегрират защитни материали в конвенционалния S-Class, инженерите са преработили изцяло купето, за да предложат по-голяма издръжливост в сравнение с предишния модел Guard. Така например, стъклата са с дебелина цели 10 см, а лимузината е „обута” с рънфлет гуми Michelin PAX, с които могат да се изминат над 30 километра след спукване.


Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic


Сред другите промени спрямо оригиналната лимузина e наличието на хидравлични прозорци, които могат да работят дори бордовата електроника да блокира следствие на атака. От Mercedes също така са рекалибрирали скоростната кутия и кормилното управление за да се справят с повишеното тегло от бронировката. Последното, между другото, е внушителните 4,2 тона.

Интересно е, че двигателят е бил дефорсиран откъм въртящ момент в сравнение с Maybach S680 и постига 830 нютонметра, вместо обичайните 900. Конските сили остават същите – 612, но заради масивното тегло максималната скорост на Guard е ограничена на 190 км/ч.


Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic


Що се отнася до цената, тя започва от 547 400 евро, като срещу нея получавате интериор с 4 или 5 места, както и със специален резервоар с кислород, ако нещата станат прекалено сериозни. Направата на един S680 Guard отнема 51 дни, а според германски медии, бронираната версия няма да се предлага с екстра удължена база Pullman, а само в тази конфигурация.

Повече снимки на бронирания Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    dyak ( преди 2 години )
    Стъклата са дебели 10 см ????????Ало, преводача!!!!!!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Йордан Илиев ( преди 2 години )
    Конструктори на Мерседес да погледнат малко че почнаха да излизат еднодневки от заводите ок олекотени конструкция но толкова проблеми по А,В,С,Е класи че почвам да съжалявам че се доверих на марката (Мерседес) би трябвало да бъдат отстранявани за тяхна сметка или някой ако има инфо за адрес или имейл за рекламация
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ферари ( преди 2 години )
    скоро на слънчев бряг
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми този Мерцедес може да не е Майбъх, ама струва повече от Майбах, така, че за тази цена можеше не 12, ами 16 цилиндров двигател да и сложат.