IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A6 E-Tron излиза през 2023 година

Топ-версията на електрическия седан ще предлага пробег от 700 км

Германският производител Audi използва автомобилното изложение в Шанхай през пролетта, за да представи концептуалното A6 E-Tron, което ще бъде последвано и от сериен модел. Очакваше се, че той ще излезе на пазара догодина, но според информация на изданието Roadshow, това ще стане през 2023 година.


Audi A6 e-tron


Показаният прототип на A6 E-Tron имаше за задача да демонстрира и дизайна на бъдещите модели на марката. Очакванията са, че серийната версия на електрическият седан до голяма степен ще повтаря концепцията, чиито размери да дължина от 4960 мм, широчина – 1960 мм и височина – 1440 мм. В основата на модела е платформата PCE, разработена в сътрудничество с Porsche. Първият автомобил, изграден на нея, ще бъде Q6 E-Tron, което ще бъде представено още през 2022 година.

Що се касае до задвижването, концептуалното A6 E-Tron беше оборудвано със система за задвижване на четирите колела и два електромотора с комбинирана мощност от 467 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Електромобилът получи батерия с капацитет 100 кВт/ч, осигуряваща пробег от 700 км с едно зареждане.


Audi A6 e-tron


От Audi уточняват, че ще предложат няколко различни версии на серийни модел. Базовият варианти ще имат по-малък обхват, като ще ускоряват от 0 до 100 км/ч за около 7 секунди. Топ-модификацията ще вдига 100 км/ч от място за под 4 секунди.

Снимки: Audi

0 от 500