IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обясни забраната за препродажбата на Land Cruiser 300

Компанията прекрати приема на поръчки за новото поколение на всъдехода

Само преди дни стана ясно, че Toyota ще забрани препродажбата на новото поколение на Land Cruiser 300, а сега от от компанията официално обявиха причините за решението си. То предвижда, всички бъдещи собственици на автомобила да подпишат декларация, която им забранява да продават всъдехода на външни пазари.


Toyota Land Cruiser 300


„Дилърите на Toyota и Toyota Motor Corporation споделят общо разбиране, че когато продават превозни средства на клиенти в Япония, продажбата не приключва с предаването на автомобила на купувача. Всеки дилър продължава да поддържа връзка с клиента, за да защити безопасността и сигурността му. Land Cruiser е много популярен в чужбина и ние сме загрижени за потока превозни средства от Япония към региони, в които действат специални разпоредби за сигурност“, се казва в изявлението на компанията.

От Toyota са категорични, че при подобни случаи дилърите на марката ще бъдат заподозрени в нарушение на Закона за чуждестранната валута и външната търговия (Закон за валутата), което ще бъде проблем не само за конкретния търговец, но и за цялата мрежа от дилъри на марката. Затова всички те са предупредени, че трябва да спазват разпоредбите.


Toyota Land Cruiser 300


„С това си изявление ние признаваме, че всеки дилър е бил уведомен за решението и е получил писмено обещание от клиента. Тези мерки са взети въз основа на скорошната глобална ситуация и характеристиките на Land Cruiser, и ние вярваме, че те не нарушават законите. Toyota Motor Corporation ще продължи да доставя добри продукти чрез своите дилъри и дистрибутори по целия свят, като същевременно спазва законите и разпоредбите на всяка страна“, посочват от японския производител.

От компанията допълват, че са спрели поръчките за новия Land Cruiser 300, като това се дължи и на проблема с липсата на полупроводникови чипове, който засегна цялата автомобилна индустрия. До момента в Toyota са получили 22 000 заявки за новото поколение на всъдехода, като някои клиенти ще чакат две години за доставка на автомобил.

Още снимки на новия Land Cruiser 300 – вижте в галерията

Снимки: Toyota

0 от 500