IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният Land Rover Defender получава двигател от BMW

Версията SVR ще развива мощност от над 600 конски сили

В началото на годината Land Rover представи най-мощния Defender в историята си – версията V8 с 5-литров двигател с компресор, постигащ 525 конски сили. Но британците явно не мислят да спрат дотук и готвят нещо далеч по-сериозно като параметри.


Land Rover Defender


Макар отдавна да циркулираха информации, свързани с вариант SVR на всъдехода, те бяха отричани от Jaguar Land Rover. Наскоро, обаче, от изданието MotorTrend публикуваха информация, базирана на източници от компанията, че по такава гореща модификация се работи усилено. И този модел ще е позициониран над V8, така както Mercedes-AMG G63 седи над G500.

Това може да звучи малко странно, разглеждайки факта, че Defender е оф-роудър, а не спортен SUV, но Land Rover явно държат да имат сериозен претендент в сегмента на високодинамичните всъдеходи и да отговорят на засилващото се търсене на подобни машини.


land rover defender v8


SVR вариантът ще се предлага и за версията 90, и за по-дългия 110. И според все по-засилващите се слухове, машината ще разчита на 4,4-литров туинтурбо V8 мотор от BMW. Очаква се максималната мощност на агрегата в този случай да е респектиращите 608 конски сили.

Очаква се новият Land Rover Defender SVR да се появи следващата пролет. Спортният всъдеход ще има редица промени и подобрения, сред които по-големи спирачни дискове и по-твърдо окачване. Автоматичната трансмисия ZF с 8 степени ще бъде пренастроена за да предлага по-къси предавки, а в допълнение машината ще има естетически разлики от по-конвенционалните версии.

0 от 500