IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia представи хибриден Sportage

Версията HEV на кросоувъра развива 230 конски сили

В началото на юли корейският производител Kia официално представи новото, пето поколение на кросоувъра си Sportage, а сега разкри и неговата хибридна версия, която получава името Sportage HEV.


Kia Sportage HEV


Силовият агрегат на Kia Sportage HEV е създаден на базата на бензиновия двигател 1,6 T-GDI, който работи в комбинация с интегриран в 6-степенната трансмисия електромотор с мощност 60 к.с. Съвкупната мощност на задвижващия агрегат е 230 к.с. и 350 Нм, като задвижването е само към предните колела.

Литиево-йонната батерия има капацитет от 1,49 кВт/ч. Електрическият мотор подпомага двигателя с вътрешно горене и подобрява икономията на гориво. Така хибридният кросоувър може да се похвали със среден разход от 6,0 л/100 км.


Kia Sportage HEV


Представянето на тази версия на пътя е подобрено благодарение на използването на системите E-Ride и E-Handling. Първата отговаря за плавното движение при преодоляване на препятствия на пътя – като „легнал полицай“, например. С помощта на електромотора системата генерира кратки спирачни или ускоряващи скоростта импулси, като преразпределя теглото на автомобила. Така препятствието се преминава плавно и се избягва силен удар в окачването.

Системата да подобряване на управляемостта E-Handling прави автомобила по-маневрен и по-стабилен при влизане и съответно излизане от завой. Тя контролира натоварването върху колелата при работата на кормилната система, като при необходимост се задейства допълнителна тяга от електромотора.


Kia Sportage HEV


Продажбите на Kia Sportage HEV в Южна Корея ще стартират още в началото на август, докато на останалите пазари хибридният кросоувър ще се появи най-рано през октомври. Дотогава компанията ще покаже и зареждащ се хибрид - Sportage PHEV.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия от Kia, първо да си назначат някой разбиращ конструктор! Как може да инсталират задните мигачите не в големите основни светлини в средата на купето, които са, а в долният ъгъл на бронята, където са почти незабележими!!