IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG показа интериора на новия SL

Роудстър ще получи голям екран, който може да променя позицията си

Германският производител Mercedes-Benz показа интериора на новото поколение на роудстъра SL, който е разработен от спортното подразделение на марката AMG. Той е напълно променен в сравнение с предишния модел, който получи доста критики именно заради салона си.


Mercedes-AMG SL Roadster


Новият SL се връща към формулата с 2+2 места за първи път от 1989 година, когато беше представен модела R129. Допълнителните две задни седалки увеличат значително функционалността на автомобила, макар че пътуването на дълги разстояния на двама възрастни на тези места едва ли ще е приятно. Има и ветрозащитен дефлектор, който предпазва шофьора и спътника му, когато никой не седи зад тях.

В центъра на кабината е поставен голям дисплей на информационно-развлекателната система. Той изглежда идентичен с този S-Class, но все пак има някои разлики. Екранът може да се наклони напред, за да намали отблясъците от слънчевата светлина.


Mercedes-AMG SL Roadster


Новият SL ще пристигне със спортния софтуер от най-ново поколение Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Засега от компанията запазват в тайна външния дизайн и техническите характеристики, като се очаква те са бъдат обявени в близките седмици. По същия начин компанията процедира и при премиерата на новата S-Class.

Очаква се новото поколение на роудстъра да се предлага с избор от няколко двигателя, като базовият вариант SL 43 ще е със задно предаване. На върха на гамата ще се разположи версията SL 73, която ще получи 4,0-литров туин-турбо V8 и електромотор. Съвкупната мощност на хибридната система ще бъде 800 к.с.

Още снимки на салона на новия SL - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500