IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се прицели в Топ 5 по продажби в Европа до 2030

Новата стратегия на чехите включва три модела на ток в достъпните сегменти

Автомобилният свят се променя и производителите на превозни средства се опитват да адаптират своите бъдещи стратегии, фокусирайки се все повече върху устойчивата и електрическа мобилност. След плановете, представени от основните световни производители на автомобили като Renault, Stellantis, Mercedes, Volkswagen и BMW, дойде ред и на Skoda да представи новата си стратегия.


Skoda


Тя носи името NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030, като беше разкрита от изпълнителния диретктор на чешкия производител Томас Шефер. Програмата се разделя на три части - „Разширяване“, „Изследване“ и „Ангажиране“, като основната цел е до 2030 година Skoda да се превърне в една от петте най-продавани марки в Европа.

За да постигне това, компанията планира да разшири гамата си от електромобили с три напълно нови модела. Така в края на десетилетието между 50 и 70% от продажбите на марката трябва да бъдат на превозни средства с нулеви вредни емисии. Трите нови модела ще се позиционират под Enyaq iV, който вече е пазара, и ще затвърдят позициите на Skoda в по-достъпните и начални сегменти.


Skoda

 
В Skoda са си поставили и още една цел – да станат най-успешният европейски производител на развиващи се пазари като Северна Африка, Русия и Индия. На последния марката вече присъства с компактния SUV Kushaq, като той съвсем скоро ще започне да се продава и в други държави.

Чехите вярват, че благодарение на консолидацията като марка в тези региони, ще могат да продават около 1,5 млн. автомобила на година. В допълнение към пускането на електрифицирани модели, компанията от Млада Болеслав ще се фокусира и върху трансформацията на своите производствени мощности, като потвърди, че от 2030 година всички те ще имат нулево въздействие върху околната среда. 

Снимки: Skoda

0 от 500