IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата „водеща“ кола отново е на летището в Болоня

Lamborghini Huracan Evo ще съпровожда самолетите на аерогарата

Италианският производител Lamborghini и летището „Гулиемо Маркони“ в Болоня възобновиха партньорството си, което започна още през 2013 година. Оттогава компанията е предоставила на аерогарата 6 суперколи, които придружават самолетите от пистата до мястото за слизане на пасажерите и престой.


Lamborghini Huracan Evo


Сега беше представена седмата машина - Huracan Evo, която ще бъде използван на летището до 7 януари догодина. Суперколата се различава от стандартния модел единствено по сигналните лампи на покрива и по украсата на каросерията. Тя е разработена от дизайнерите на Lamborghini Centro Stile и се състои от два цвята - основния зелен Verde Turbine Matt и оранжевия Arancione Matt, напомнящ на цвета на оборудването на летището. На капака е поставено логото на летището и надпис „Follow Me in Our Beautiful Country“ („Следвай ме в нашата красива страна“), който се вижда и на вратите.

Мощността на купето с атмосферен двигател V10 5.2 от версията Performante е 640 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Моторът е съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия LDF с два съединителя и управляемо шаси (завиваща задна ос). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост надвишава 325 км/ч.

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:


Предишният водещ самолетите автомобил на летището в Болоня беше Huracan LP 580-2 със задно предаване и атмосферен V10 5.2 двигател, доставящ 580 к.с. и 540 Нм. Купето отстъпваше на сегашния автомобил не само по мощност, но и по динамика - ускорението до 100 км/ч от място при Huracan LP 580-2 отнема 3,4 секунди, а максималната скорост е 320 километра в час.

Снимки: Lamborghini

0 от 500