IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е следващата Dacia Duster?

Радикално променен дизайн, нова платформа и хибридно задвижване (ГАЛЕРИЯ)

Само преди няколко дни Dacia показа фейслифта на второто поколение на Duster (очаквайте тест в Automedia и "КОЛЕЛА" през август). Но вече с пълна сила вървят и спекулациите за третото поколение, от което се очаква да скъса с досегашния външен вид. Тези илюстрации на графика Клебер Силва показват как би могло да изглежда то.
 
   
Dacia Duster III, рендър, Клебер Силва
 Тази визия на бъдещия Duster отговаря напълно на вече показания нов дизайнерски език на марката. Илюстрации: Kleber Silva
  
    
Макар и дело на независим художник, рендърите всъщност са максимално близо до вече показания Dacia Bigster Concept - прототип на бъдещия по-голям SUV модел на румънската марка, който вероятно ще се казва Grand Duster. Има всички основания да се очаква, че и следващият Duster ще е в същата стилистика. Проектът на Клебер носи новото лого със стилизираните букви DC, специфичната предна броня с иновативен светлинен подпис, и два въздухозаборника, видимо служещи за охлаждане на предните спирачки. Отзад са добавени Y-образните светлини, които вече са въведени в новите Sandero и Lоgan, и във фейслифта на сегашния Duster.
 
  
Dacia Duster III, рендър, Клебер Силва
  
    
Третото поколение на популярния кросоувър най-сетне ще направи крачка напред и по отношение на платформата. Сегашната кола продължава да е построена върху архитектурата B0, чиито корени могат да се проследят още към второто поколение на Reault Clio. Бъдещият нов Duster ще ползва вече по-новата платформа CMF-B LS - леко поокастрена версия на тази, върху която са текущите Clio, Captur и Nissan Juke.

Третият Duster несъмнено ще включва и хибридно задвижване, за да отговори на новите стандарти за емисиите, които Еврокомисията ще наложи от 2025 година нататък.

По все още непотвърдени официално планове третото поколение на Dacia Duster трябва да дебютира през есента на 2023 година.


Още илюстрации на Клебер за новия Duster вижте в ГАЛЕРИЯТА:

 

0 от 500