IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мръсен бизнес: удивителната история на камиона за боклук

Машините за извозване на отпадъци се усъвършенстват от над един век насам

Каквото и да си говорим, колкото повече се развиваме като общество и нарастваме като население по света, толкова повече замърсяваме. Въпреки напъните за опазване на околната среда и рециклиране. В този случай не говорим за толкова втръсналата ни тема с вредни емисии при автомобилите, а за най-обикновените битови и строителни отпадъци. Просто се сетете, че при купуването на порция кебапчета в супермаркета, получавате пластмаса, найлон и още куп непотребни неща. Кратко и ясно - цапаме!


боклукчийски камион


Някога, дори и най-космополитните и големи градове са приличали на мизерни гета, преливащи от боклуци. Независимо дали говорим за Париж, Лондон, Ню Йорк, Москва или Токио. Вонящи купчини битови отпадъци буквално са се стелели навсякъде, особено в по-крайните квартали и малките улички. За щастие, умните хора бързо схванали връзката между замърсяването и редица болести и взели присърце чистотата.

И докато преди много години, първите опити за изчистване на отпадъците се извършвали на базата на ръчен труд и животинска тяга, то с появата на автомобила, новото изобретение бързо си намерило място и в тази сфера. В галерията ни може да видите как са се развили машините за извозване на отпадъци и какви са били иновациите по темата от един век насам:


Мръсен бизнес: как се появиха боклукчийските камиони (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500