IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 е „най-американска кола“

За първи път електромобил печели „патриотичното" отличие

Експертите от изданието Cars.com всяка година присъждат званието „Най-американски автомобил“, като за него могат да спорят всички модели, при чието производство се използват предимно технологии и компоненти, произведени в САЩ.


Tesla Model 3


През тази година титлата отива при Tesla Model 3, която за първи път оглавява класацията. Нещо повече – досега винаги първото място в този патриотичен рейтинг е печелено от автомобил с двигател с вътрешно горене.

Второто място е за култовия спортен модел Ford Mustang, а на трето се нарежда електрическият кросоувър Tesla Model Y. В първата петица попадат още Jeep Cherokee и Chevrolet Corvette. След тях се нареждат четири автомобила на Honda, а последен в Топ 10 е пикапът Toyota Tundra.

Това, което прави впечатление е, че в първите 10 не попада Ford F-150. От десетилетия пикапът е най-продаваният автомобил на пазара в САЩ, но въпреки това експертите от Cars.com не са го поставили в първата десетка на класацията.


класация


При марките най-висока локализация на технологии и допълнително оборудване има концернът General Motors. От общо 90 модела в класацията,19 се произвеждат и продават под бранда GM. Второто място е за Honda, следвана от Toyota и Ford.

Любопитното е, че повечето американци - 79%, при покупката на автомобил взимат под сериозно внимание, дали неговото производство помага на икономиката на страната. Още 29% са категорични, че не е патриотично да се купува кола, която е произведена извън пределите на САЩ.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла не получава официално субсидии, защото си е абсолютно държавна компания, с ***. от собственик, който да могат да контролират.
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Типична американска кола е вярно е. Некачествено сглобена, но пък с претенции и реклама, през незаконно субсидиране и други непазарни методи към ограничен пазарен успех сред д...и ли....те.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това не е американски манталитет, хората са държава от 200г. но се утъждествяват с държавата и искат да подпомагат местното производство. В Дания помня в магазина при доматите, има скъп датски домат едни мънички и безвкусни, до тях по-евтини, големи червени испански вкусни домати, но те купуват гадния, защото смятат че подпомагат държавата си. Ние тука плюем всичко наше наред, ще кисна цял ден на гръцката граница да си дам парите на гърците, но няма да отида на нашето море. За всичко сме така.