IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 GT2 RS подобри рекорда на „Нюрбургринг“

Спортното купе е най-бързият сериен автомобил на Северната дъга (ВИДЕО)

Компанията Porsche си върна рекорда за най-бърз легален сериен автомобил на Северна дъга на „Нюрбургринг“, след като версията 911 GT2 RS успя да завърти една обиколка за 6:43,3 минути и така подобри предишното най-добро постижение, записано от Mercedes-AMG GT Black Series – 6:48,047 минути.


Porsche GT2 RS


Новият рекордьор разполагаше с допълнителен пакет Manthey Performance Kit, който не влиза в стандартното оборудване на модела, но е признат за редовен, тъй като е разработка на подразделението Porsche Tequipment. Той се отличава с редица аеродинамични компоненти, включително допълнителни капаци на предния спойлер, модифициран дифузьор и уникален заден спойлер. Благодарение на него пристискателната сила е увеличена с 21 кг отпред и със 107 кг отзад.

Пакетът включва магнезиеви джанти - 20-цолови на предните гуми и 21-цолови на задните, както и керамично-композитни спирачна система със специални състезателни накладки. Оптимизирано е и окачването, като амортисьорите могат да се регулират в различни положения.


Porsche GT2 RS


Зад волана на автомобила отново беше тест-пилотът на Porsche – Ларс Керн, който само преди няколко дни постави рекорд на трасето сред кросоувърите с версията Cayenne Coupe. Той заяви, че 911 GT2 RS се държи „като залепен за пистата“ и това е изиграло основна роля за записване на новото най-добро постижение на трасето.

„Тази кола наистина спира дъха, особено когато ускорява със своите 700 конски сили. Освен това тя спира невероятно добре, като винаги си остава много лесна за управление“, категоричен е Керн.


Снимки и видео: Porsche

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    Може би, това е основната причина, мъжете като минат 50-55 годин да се качват именно на ПОРШЕ и на никоя друга машина - да усетят АДРЕНАЛИНА, спестен им като млади юнаци поради недостигащи тогава фин.деньги... Кво да праиш, требе да компенсират!?!
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Куай Гон Джин ( преди 2 години )
    There is no substitute, това е слогана на Порше. Най-добри спортен автомобил правен някога. Качество, управляемост, приложимост в ежедневието, удоволствие от шофирането, надеждност, рентабилност. Порше е всичко това и малко отгоре, със сигурност забравям нещо. Няма друг такъв автомобил, няма Ферари, няма Ламборджини, просто те не са толкова комплексни, те са скъпи, бързи, луксозни, но в никакъв случай надеждни и приложими в ежедневието. Порше е съвършения спортен автомобил. Ае чал
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    Няма по големи специалисти на ринга и Порше от Мантей. Ринга е в ДНК-то на компанията. Ако човек иска наистина качествено окачване и настроики за писта - Мантей са хората. Преди няколко седмици спечелиха отново VLN 24 часа на Рингаhttps://***.youtube.com/watch?v=l49Ehl4Eq6I
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма автомобилен състезател карал Порше, който да не е казал, че това е най-лесната за каране кола, направена е аматьор да може да е кара с лекота. Когато Кристиан Менцел правеше обиколка с Порше на Мендик, въпреки, че всяка седмица тества по две спортни коли години наред, та каза никога не съм минавал десния завой с такава прецизност с никоя друга кола. Порше правят най-добрите настройки на окачване, трансмисия и волан. Колата е перфектна, за това формулата и не се променя, това е най-доброто.
  • #3
    3 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С двигател зад задната ос и късо междуосие това е най-сгрешената инженерно спортна кола в историята
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Wow ( преди 2 години )
    Винаги Порше над всички!
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Порше правят най-добрите спортни коли. Това е най-добрата кола направила шпагат межу суперспорно купе и нормален шосеен автомобил.