IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-продавани марки в Европа тази година

Май е донесъл сериозно разместване на върха в премиум сегмента

Пазарът на нови автомобили в Европа расте след отпадането на повечето карантинни мерки, но далеч не с темповете, на които се надяваше индустрията. Данните на браншовата организация АСЕА показват едва 4.31 милиона регистрации за първите пет месеца на годината - повече спрямо катастрофалната 2020 година, но далеч под 6.7-те милиона през 2019.

По същия начин стоят нещата и на българския пазар - 9 973 регистрации за периода януари-май, в сравнение с 15 068 за аналогичния период на 2019 година.

Иначе Volkswagen остава най-популярната марка на европейския пазар, а Peugeot увеличава аванса си на втората позиция пред Renault. Любопитно разместване е донесъл месец май в премиум сегмента, както можете да видите от галерията долу.
  
    
Най-продаваните марки в ЕС до май 2021 (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Не мога да разбера на вас успелите, умни и богати финансисти и фабриканти с рена, фордове, фиати ,тойоти и др. подобни изчадия на газ , що все немските премиуми ви бъркат в очите? Сигур щот нямате никви комплекси. Статията е за продажби, не за комплекси само да кажа.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добрутро. Трите компании поеха по този път съвсем съзнателно и стратегически, за да оцелеят и за да могат да правят въпросните високи модели без компромиси.
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега ако някой пак ми каже, че Мерцедес, Ауди и БМВ не са ширпотреба. Само големите им модели стават, другото е пълнеж за комплексирани инфантили.
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Европреца не е комплексар и това си личи по продажбата на действително подържащи много добро ниво на цена качество, като Волво и Тойота, а Алфа естествено на дъното.