IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи цели 5 нови версии на 911

В основата на всички е модификацията GTS

Броени дни след като представиха новия 911 GT3 Touring Pack, от Porsche добавиха още няколко новости в гамата на модела. Германската компания представи не една, а цели 5 нови версии на спортния 911 (992), всичките от които гордо носят емблемата GTS.


Porsche 911 GTS


Дванадесет години след първото 911 GTS, сега модификацията е налична и за актуалното поколение 992, като получава същия тип подобрения, както и в миналото: повече мощност и по-агресивен облик. Новите 5 модификации са: 911 Carrera GTS, Coupé и Cabriolet със задно задвижване, същите версии с 4х4 система, както и 911 Targa 4 GTS (със задвижване на четирите колела).

Относно новостите, най-значителната е откъм механичната част: 6-цилиндровия боксеров двигател е получил 30 конски сили повече, спрямо Carrera S, като мощността е достигнала до 480 "кончета". Това е с 50 к.с. повече, отколкото в предходното поколение 991 GTS. Максималният въртящ момент е 570 Нм.

Увеличената мощност е придружена с още допълнителни "екстри", като спортното окачване със система PASM (Porsche Active Suspension Management), заимствано от 911 Turbo. С него, клирънса може да се намали с 10 мм. Също от Turbo са спирачките, а олекотяващ пакет може да свали до 25 кг от теглото на GTS (с карбонови черупки на седалките, премахването на задните места и по-тънки стъкла на прозорците).


Porsche 911 GTS


Porsche 911 GTS е с нови черни 20-инчови джанти отпред и 21-инчови отзад, чиито дизайн е вдъхновен от този на колелата при 911 Turbo S. Черният цвят е акцент и при редица други детайли, като челната решетка, детайли по покрива, спойлерите и дори надписите по купето. Като част от стандартното оборудване се предлага и спортна изпускателна система.  

За модела се предлага и пакетът SportDesign, който добавя отличителни акценти по каросерията, затъмнени предни и задни фарове, автоматични LED светлини и др. В интериора акцент са спортния волан GT Sport, скъсен с 10 мм лост за 7-степенната механична трансмисия, пакет Sport Chrono и последната версия на мултимедията PCM 6.0, която вече предлага свързаност и с Android Auto.

Повече снимки на новите версии Porsche 911 GTS вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И тези вече отичат в канализацията. Правеха хубави коли някъде до към 2010г. но напоследък взеха и те да криволичат и да залитат към ширпотребата с цел да продават повече бройки. Сега с новите еко норми евро 7 съвсем ще влязат в батака и ще почнат да произвеждат големи недоразумения.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Версии за балъци - да плащат.