IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lexus LX получава 3,5-литров V6 с 480 коня

Двигателят с двойно турбо ще се предлага и като част от хибридна система

Компанията Lexus подготвя нов LX, който е базиран на последното поколение на Toyota Land Cruiser и ще се предлага в мощна хибридна модификация, съобщава японското издание Creative311.


Lexus LX


Новият Lexus LX ще използва същата основа като показания неотдавна Land Cruiser и като него ще получи 3,5-литров V6 с двойно турбо, който ще замести 5,7-литровия V8, използван от настоящата генерация на всъдехода. Двигателят ще се поставя на версиите LX 600 и LX 750h, като във втория случайще бъде подпомаган от електромотор. Съвкупната мощност на агрегата в този вариант ще бъде 480 к.с., а въртящият момент ще достигне 871 Нм.

Двете модификации на всъдехода ще бъдат оборудвани с 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. В компанията предвиждат и други версии на всъдеходния флагман на марката, с които да оправдаят разликата в цената спрямо новата Toyota Land Cruiser.

Сериозни промени се предвиждат и в салона, където ще бъде поставен масивен 17-инчов екран на информационно-развлекателната система. Луксозният модел ще може да се похвали и със скенер за пръстови отпечатъци, като тази технология ще се предлага само на определени пазари.

Предвиждат се и визуални промени. Те бяха загатнати при премиерата новия NX, когато Lexus показа скрит под чаршаф LX. Виждат се единствено остри LED-светлини, като останалите новости ще бъдат разкрити по време на премиерата на модела през септември.

Снимка: Lexus

0 от 500