IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Старо не означава бавно – VW Golf Mk2 лети по магистрала

31-годишният ветеран показва защо е един най-добрите хот-хечове в историята (ВИДЕО)

Малко автомобили са на такава почит като второто поколение Volkswagen Golf GTI. За мнозина това е върхът сред хот-хечовете, като версията G60 от 1990 година със своя 1,8-литров двигател с компресор и мощност от 158 к.с. безспорно е най-добрата еволюция за втората генерация на модела.


VW Golf GTI Mk2


Ако се съди по публикуваното в YouTube-канала TopSpeedGermany видео, подобни твърдения не са лишени от логика. Подробности за историята на този автомобил липсват, като са описани единствено годината на производство, марката и модела. След което е показано как 31-годишният ветеран се справя на аутобан в Германия, където няма ограничения на скоростта.

Още в началото този G60 успява да ускори от 0 до 100 км/ч за около 8 секунди и да развие скорост от 215 км/ч. Малко по-късно аналоговият скоростомер вече показва 230 км/ч, което показва, че „стар автомобил“ не означава задължително „бавен автомобил“. И ни подсказва, че по колата вероятно са правени някои подобрения – най-малкото е пипната изпускателната система.



Каквото и да се говори обаче, този GTI има пробег от над 180 000 км, така че подобна максимална скорост заслужава единствено уважение. Както изглежда, хот-хечът е добре поддържан и е възстановен с вкус, но без да се прекалява. И е поредното доказателство за това, че VW Golf GTI Mk2 си заслужава всички суперлативи по негов адрес.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Карам е90 ( преди 2 години )
    Това не е просто голф, а Г60
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Хсхжс ( преди 2 години )
    Ей, много е яка колата! Радвам се, че няма изтрити лафове в коментарите. Евала и на човечеца с Астрата, уважавам всякакви готини автомобили ;))
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Fastra ( преди 2 години )
    За показания по табло никога не споменавам, тъй като зависят от цолажа на джанти/гуми. Говорим за 234 км/ч по GPS. Да, доливам масло след всяко такова магистрално изпълнение около 3мм по щека. Ако колата се кара нормално, маслото не мърда никога. И не не ми е тъпичко :-)
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Аз също имам голф 2 в гаража, чакам да намеря мотор 2 литра от голф 3 и да стане една истинска кола,такива вече отдавна няма.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    TrOpela ( преди 2 години )
    Фастра, а масълце доливаш ли? И като върза гпс и видя реални 210 стана ли ти тъпичко? Иначе G60 беше мечта преди 25 години. Връх на технологията в достъпна за масите кола. Имах един познат дето преди много години се гавреше с ЕС класите мечоци с такъв голф и мутрите си умираха на мъка :D
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Fastra ( преди 2 години )
    Е като ще се хвалим... Astra F GSI - от 0 до 100 за 8 сек. и 234 км/ч (C20XE M2.5 F20 с пробег над 300 000 км).
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Западна Европа повечето собственици си подържат колите! Немарливоста е по-типична за южната часта. Един датчанин, ако трябва да направи някакъв сервиз примерно на 50 х. км., той си записва час още на 45 х. км., така са и германци и скандинавци. Виж французи, италианци, да не говорим за гърци, - там е друга бира!!
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако една кола се поддържа правилно ще живее дълго. В западна Европа повечето хора изобщо не си поддържат колите, отнасят се с тях като с чувал с картофи. Особенно италианците изобщо не се грижат и тука не става въпрос само за евтини малолитражки а и за премиум модели. Даже тука имаше статия за такива коли и помня едно Ауди ТТ на 90 000км. мотора сгънал, собственичката му никога не е сменяла маслото на двигателя. Българина е много грижлив към колата си.