IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid се оказа дори по-бърз от обявеното

Електрическият седан успя да вдигне 100 км/ч за 1,98 секунди, но има и уловка (ВИДЕО)

По време на премиерата на Tesla Model S Plaid американската компания заяви, че нейният електрически седан е първият сериен автомобил, който слиза под 2,0 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч. Посоченото от Илон Мъск време беше 1,98 секунди, като то беше прието със сериозно недоверие от повечето експерти.


Tesla Model S Plaid


Изданието MotorTrend беше първото, което официално тества модела и дори подобри обявеното постижение, като записа 1,98 секунди. Факт е обаче, че за изпитанието електрическият седан трябваше да изпълни определени, поставени от производителя.

Първо, от Tesla не позволиха на Motor Trend да използва собствено съоръжение и тестът трябваше да бъде проведен на пистата Famoso Raceway в Калифорния, където асфалтът е бил почистен и допълнително обработен преди изпитанието. След това, преди опита самата кола трябваше да бъде подготвена от инженерите на производителя. И накрая, за да постигне подобно време, колата беше оборудвана с режим Drag Strip, чиято подготовка отнема между 8 и 15 минути.


Tesla Model S Plaid


При този режим първо силно се натиска педала на спирачката, след това се дава газ докрай и се изчаква, тъй като през следващите няколко секунди предната част на колата се спуска. Когато на таблото се появи съобщение, че електромобилът е готов, се освобождава спирачката, а газта се държи натисната докрай.

От MotorTrend са категорични, че откъдето и да бъде погледнат, Tesla Model S Plaid е „зашеметяващ и впечатляващ“. И дори, ако превозното средство не е в състояние да постигне 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди без голяма предварителна подготовка, неговото представяне при ускорение ви оставя без думи.


Снимка и видео: MotorTrend

0 от 500