IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Alfa Romeo ще бъде купе

Възроденият GTV става новият технологичен флагман на марката

Италианският производител Alfa Romeo ще възроди един от легендарните си модели GTV във формата на електрическо купе, което ще оглави гамата на марката, съобщава изданието Autocar.


Alfa Romeo GTV


Плановете на компанията предвиждат именно купето с 4 врати да се разположи на върха на гамата от модели на Alfa Romeo. Тя ще включва 3 кросоувъра, седан, супермини и Spider, които трябва да бъдат на пазара най-късно до 2026 година.

Проектът за електрическо купе вече е представен пред шефа на компанията Жан-Филип Импарато, който признава, че е заинтригуван, но все още не е взел крайна решение. Идеята е GTV да се предлага и с конвенционално задвижване, като така моделът ще може да се конкурира както с BMW 4-Series Gran Coupe, така и с BMW i4.


Alfa Romeo GTV


Названието GTV се използва от редица различни купета на Alfa Romeo през годините, като последното беше с 2+2 места и се произвеждаше през периода 1995-2005 година. Първоначално се планираше, този модел да бъде възроден във вариант с двигатели с вътрешно горене, но в крайна сметка ръководството на Alfa Romeo се отказа.

В същото време именно под ръководството на Жан-Филип Импарато френската марка Peugeot създаде концептуалното електрическо купе e-Legend, което е вдъхновено от модела 504. В крайна сметка неговото излизане в серийно производство беше отхвърлено, но пък подобен модел идеално би подхождал на гамата на Alfa Romeo, която спешно се нуждае от разширяване.

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То и Фолксваген Сироко е прекрасен автомобил с прекрасна платформа и отвратителни продажби. Ягуар Project X също прекрасен автомобил с прекрасна платформа и никакви продажби - тва ли ти е критерият? А-класата на мерцедес от преди 10 години с прекрасни продажби и отвратителн платформа... Няма логика в тоя критерии дали колата е ОК или не. Маркетингът е решаващ тук.
  • #5
    2 rate up comment 12 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    И аз им обяснявам на Алфа феновете, че няма нищо технологично в платформата им и единствено двигателя 2.9 на Ферари е добър, ама те не та не... :) Колко е добра тази кола всеки може да види и да си прави изводи от намаляващите им продажби всяка година, ане да гледа разни ревюта в ютуб от хора, на които са им платили да ги хвалят.А ФВ не ги купиха щото се искаха много пари, ама сега се пордадоха на Фанцузите.
  • #4
    6 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    градски легенди от преди миналия век нищо технологично няма в алфа дори и дизайна е посредствен на ниво студентки проект
  • #3
    22 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Факт! ВАГ направиха всичко по силите си да вземат Алфа, но за щастие се провалиха. Giulia и в момента е един от най-добрите седани на пазара, както и деривата му Stelvio.
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алфа неудачници Затова ВАГ даваха мило и драго да ги купят, ама не им върза
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    Е Пежо ще им дадат платформа за ЕВ колите на готово, появече от това едва ли може да се направи :)