IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви Yaris GR с 300 коня

Топ-версията на хечбека запазва 3-цилиндровия си двигател (ВИДЕО)

През миналата година Toyota пусна на пазара версия на хечбека си Yaris с добавка GR към името си, която предизвика истинска сензация на пазара. Тя получи най-мощния 3-цилиндров мотор на планетата, който развива 272 к.с. и осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди.


Toyota Yaris GRMN


Двигателят с обем 1,3 литра е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с многодискова муфа, която предава до 100% от тягата на всяка ос. Хечбекът получи спортно окачване и усилена спирачна система, като изглеждаше, че това е таванът на възможностите на този модел.

Оказва се обаче, че в Toyota имат още по-смели планове, а доказателство за това е видео, заснето на Северната дъга на „Нюрбургринг“. В него се вижда как японците тестват прототип на Yaris в още по-хардкорна версия GRMN. Тази сложна абревиатура означава Gazoo Racing Masters of Nurburgring.


Toyota Yaris GRMN


Заснетият хечбек се отличава от стандартния GR по редица доработки. Той е получил различна предна броня с аеродинамични елементи, отвори в предни крила, а също по-развито задно антикрило. Освен това, прототипът е с по-твърдо окачване и намален пътен просвет.

Засега няма информация за мощността на Yaris GRMN, но запознати твърдят, че тя ще бъде около 300 к.с. Съответно, тази версия ще излезе в ограничен тираж и ще струва повече от вече познатата GR.


Снимки и видео: CarSpyMedia/YouTube

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Корекция: 3-цилиндровият двигател е 1.6, не 1.3. Дано направят и Корола GR. Че всичките други hot hatch-ове са все халсекс тип. Един не остана с хубаво 4х4.