IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 причини защо колите все повече си приличат

Отдалеч повечето нови модели са неотличими един от друг. Водещи дизайнери обясняват защо е така

Представете си, че настигате на пътя някой модерен автомобил. Отдалеч започвате да се чудите какъв точно е. В един момент прилича на BMW. После започва да ви изглежда като Volvo. Накрая се оказва Hyundai.
   
    
еднакви автомобили, SUV
  
 
Американският писател и коментатор Дрю Магари описа наскоро такова преживяване. Сигурни сме, че и вие сте имали подобно. Защото няма спор: в наши дни новите коли изглеждат все по-еднакво. Какви обаче са причините? Решихме да се върнем към разговорите си с няколко от водещите съвременни автомобилни дизайнери, и да ги оставим те да обяснят. Пълните интервюта можете да намерите в линкове под статията.


10 причини новите коли да си приличат толкова (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #6 то и двете не са красиви мой
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    C3 Picasso си беше супер красив като за ван. А Ситроен С2 за градска кола.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тру тру
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хах то рав 4 , който и да вземеш, все е гр о з н а без лична пръч ка, както всяка тояга. От азиатците, единствено хонда до преди едно поколение при акорд и преди три при сивик правеха що годе прилично изглеждащи автомобили, ама и те се ос ра ха, а сега мазда изглежда прилично, но е пълен потрес като материали, обезшумяване и мотори.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само сравни Рав4 2013-2015 и чисто новия. Ами новия е като някакъв американски пикап отпред, това не е красиво.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Колите, произведени между 2005 и 2015 бяха доста отвратителни с тоя органичен дизайн"Въпрос на вкус, за мен между 2008 и 2014 бяхай най-хубавите. За 2005-2007 съм съгласен като цяло че не са нищо особено.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всъщност през последните 5-6 години колите изглеждат доста прилично и отвътре, и отвън. Колите, произведени между 2005 и 2015 бяха доста отвратителни с тоя органичен дизайн. Но предпочитам грозна и достъпна кола, отколкото сегашните симпатични, но с мотор от градинска косачка и цена на хеликоптер.
  • #3
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това за "прилича на БМВ, Волво и накрая се оказва Клюндай" е точно така, защото Хюндай нямат идентичност и крадат дизайн на килограм. Съжалявам собствениците на такива коли. Това е да си дадеш парите на вятъра за безлично возило. А иначе колите се различават. Например няма друго такова дърво като Шкодак. Играят си психологически с потребителя и му набутват тотален шит. Съответно на почти цялата ВАГ група дизайнът е общ и безличен, само с някои характерни хватки.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Да съм честен, това е може би най-голямата ми болка що се отнася до новите автомобили. Никаква оригиналност и тук не говоря само за дизайн. За мен една марка, за да е найстина такава, трябва да има нещо отличително. Много добър пример беше даден с Ауди - безспорно хубави автомобили, но много еднотипни като дизайн и без нищо запомнящо се.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Напълно вярно, ако погледнете едно Ауди - 90% са неразличими, едниствено ако са минали няколко поколения има някаква разлика, с джипките на мерцедес същото.Тогава аз защо да си взимам GLS ако не си личи от 1 км?