IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota падна от 3000 метра височина

Здравината на пикапа Hilux беше проверена със странен експеримент (ВИДЕО)

Екипът на предаването Top Gear вече веднъж изпробва здравината на японския пикап Toyota Hilux, като го качи на 60-метрова сграда, преди да го разбие в земята на YouTube-каналът WhistlinDiesel отиде по-далеч подложи модела на още по-сурово изпитание, като го хвърли от 3000 метра височина.


Hilux хеликоптер


Изпитателите издигнаха Hilux в небето с помощта на хеликоптера Kaman K-Max, като при първия опит пикапът беше пуснат от 150 метра. Автомобилът се приземи на капака си и рамата му се счупи, като предните и задните колела се озоваха близо едни до други.

След това пикапът беше вдигнат на 3 километра височина, откъдето беше хвърлен. Автомобилът се нуждаеше от 29 секунди, преди да достигне до земята. След като набра огромна скорост, той се разби и стана на палачинка, като това не е преувеличение.



Странното е, че именно Toyota Hilux беше подложен на подобно изпитания. Още тестовете на Euro NCAP показаха, че това не е най-здравият и най-безопасен автомобил. Базовият вариант на пикапа, който е без допълнителни системи за сигурност, получи само 3 звезди от оценяващите експерти.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ти ще свършиш в канала от злоба мухлъо хахахахаТойота е най-скъпата марка и най-високотехнологичните хибриди са много по-сложна технология от ел.колите,каквито правят всички китайски марки и оттам ги изкопираха германчетата. Батерии купуват пак от японци. Германчетата да си плащат глобите за фалшивите си дизели и да се запътват към канала. Най-изостаналите технологично коли са германските, дори дизел не могат да правят. Къде видя спънат хибрид Lexus NX 450h+ 0-100 za 6 sek. Hahaha
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаха, не си видял,всичките им хирбиди са взаимствани от патенти Тойота. А бъдещата им водородна кола ще е изцяло с хибридна водородна система Тойота. Мирай е по-добра кола от електричките,защото е по-чиста. Ел.колите батериите замърсяват доста,а електричеството,с което ги зареждаш ако не идва от ВЕи не е чисто.Това всички какво правят не е важно.Тойота е най-големият и скъп автопроизводител ,който задава стандартите и другите я копират след това,както стана с хибридите с 20 години закъсн ...
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе не съм видял БМВ с хибридна система от Тойота, но пък съм виждал "топ" модели на Тойота направени от БМВ, иначе водородните Тойоти никой не ги купува, пожелавам на Тойота да направят всичките си модели на водород и да свършват в канала, те всъщност на там са тръгнали, цял свят праве ел. Коли те се хвалят с нов модел на Мирай. Неадекватна марка с модели от 20ти век, технологично изостанали, не искащи да влязат в 21ви век. Не става със спънати хибриди, скоро всичко ще свърши за тях.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха, вурстаджиите с рижави мустаци много се радват на електричките на Фолкцвеаге, дето им ги правят китайците,а японеца им дава батерии. Какво правят германчетата, совен фалшиви дизели, заради които плащат многомилионни глоби по целия свят.Как фирма,която не може да направи *** допотопен дизел си мисли някой че ще направи модерна кола хибрид водород??? БМВ направо си плаща на Тойота да ползва японските хибридни технологии и технологиите за коли на водород,защото германеца се провали и с тях
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    СЛед 5-7г.заглавието ще е Тойота купиФолксваген,който е пред фалит и пренастори заводите му да произвеждат Дайхацу и Субару.
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е за финал на шоуто. По интересното е в предните 3 серии в същия канал където се опитват да счупя тази Тойота и не могат. Издържа всички тестове и до последно всичко по нея си работеше. Окачване двигател ходова част всичко перфектно. Накрая в пустинята след много тормоз и блъскане по камъните остана без охладителна система но пак продължи да работи. Някой се шегуват че охладителната система е просто опция при този модел и може и без нея :))
  • #1
    5 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ха ха ""Още тестовете на Euro NCAP показаха, че това не е най-здравият и най-безопасен автомобил. Базовият вариант на пикапа, който е без допълнителни системи за сигурност, получи само 3 звезди от оценяващите експерти."" ха ха Има клипчета в интернет които показват как от Тойота пестят от ламарината, слагат най-евтината и тънка и с показалец като натиснеш таван, капас, калник, врата и пръста ти потъва. Тия само боклъци правят.