IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac CT4-V Blackwing сложи в джоба си по-мощни и по-скъпи модели

Американският спортен седан се справя впечатляващо на писта (ВИДЕО)

Дебютът на високопроизводителния седан Cadillac CT4-V се състоя през 2019 година, а в началото на този година се появи и версия Blackwing . Именно тя е главен герой във видео, което беше публикувано от Motor1. То е заснето на пистата Virginia International Raceway и показва колко бърз е този автомобил.


Cadillac CT4-V Blackwing


Самото трасе с дължина 6,6 км е много технично, тъй като е с много завои и сравнително къси прави отсечки. Оборудваният с допълнителен пакет „Carbon Fiber 1” американски спортен седан успява да завърти една обиколка на пистата за време от 2:52,5 минути.

Подобно постижение има стойност, само ако бъде сравнено с тези на други модели. Резултатът на Cadillac CT4-V Blackwing е по-добър от този предишното поколение на Porsche 911 GT3 RS, както и от тези на Dodge Viper SRT10 и Audi R8 V10. Той е по-бързо дори от Cadillac CTS-V, под чийто капак има двигател с 640 к.с.



Това, което прави впечатление, е че новото BMW M5 Competition също дава по-слаб резултат на тази писта – 2:54,15 минути. Баварският седан разчита на 4,4-литров туин-турбо V8 с цели 625 к.с., докато CT4-V Blackwing е задвижван от 3,6-литров V6 с двойно турбо, чиято мощност е 472 к.с.

Снимка и видео: Motor1

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Phahahaa ( преди 2 години )
    "Тесла С, на писта изпреварва Макларън П1 и Сенна! " Hahahahaha ми те не се състезаваха .... Просто заедно с други коли си правиха " chill " обиколки .пистата е свободна за всеки, ако искат и с 20 могат да карат....
  • #4
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Striker ( преди 2 години )
    Когато американците се напънат да направят нещо - тогава засенчват всички, това е факт. Ето последната Тесла С, на писта изпреварва Макларън П1 и Сенна! Има видео в нета.
  • #3
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Некакъв ( преди 2 години )
    Супер си е колата. И съм сигурен, че има повече екстри и е по-евтина от изброените европейски каляски.
  • #2
    11 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Погледах видеото и много ме съмнява тази кола да бие каквото и да е било. Първо на повечето места се движи с 50 мили, което е 80км.ч. на една дълга права с голям зор вдигна 130 мили, което е 200км.ч. и като гледах как на по 5-6 секунди вдигаше по една миля примерно 130-131-132, по-доло изброените коли качват по 10км.ч. през секунда при такава скорост. Двигателя е пълен асматик, вероятно по-доло изброените са въртяли обиколки през зимата на заледена писта, за да може това нещо да ги бие.
  • #1
    11 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредните неудачници с реклама на гърба на М5 дето ще си останат с рекламата. Такова постижение има смисъл ако се прави при ясни правила. Иначе специален пакет спирачки и окачване,специално подготвен автомобил, полусликове. То така и москвич може да отупа М5. Има си Нюрбургринг, там с дадени времена официално, да ходи там и да се сравнява. Иначе всеки си има някаква пистичка дето си тества и настройва колата и е силен.