IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser: 70 години славна история

Кратък преглед на поколенията на легендарния всъдеход

Тази година Toyota Land Cruiser отбеляза 70 години от лансирането си на пазара. Допълнителна тежест към важния юбилей на легендарния всъдеход стана представянето на изцяло новото поколение Land Cruiser 300, което идва с редица радикални обновления и технологични промени, но остава вярно на концепцията за способен оф-роудър с рамна конструкция.


Toyota Land Cruiser


За тези седем десетилетия, машината има доста славна история, по време на която успява да се наложи като един от най-иконичните оф-роудъри в историята. Това е и всъдеходът с може би най-голямо разпространение на света, като може да бъде открит на всеки един континент. От създаването си досега, Land Cruiser е реализирал (вече) 13 основни поколения, две моделни семейства и близо 10,4 милиона продажби (заедно с дериватите Lexus GX и LX).

Машината започва живота си след Втората световна война като един от многото деривати на легендарния Jeep Willys по онова време. За кратко дори носи и името на американската машина, но съдебни дела водят до промяната му. Оттогава насам нещата доста се променят и японския модел става истински символ на здравина и проходимост. Нека ви разходим накратко из поколенията на легендата:

Toyota Land Cruiser: кратък преглед на поколенията (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мунчо ( преди 2 години )
    Карам круизър 90 Прадо. Здрава кола, без извънредни разходи за поддръжка.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Апропо, ваги, всички кросоувъри на Мерцедс, БМВ и Ауди на практика са копирани от Тойота РАВ4 и неговия премиум аналог Лексус еРХикс. Ха-ха-ха! Разликата е че все още не могат да ги настигнат по надеждност, качество и удоволетвореност на клиента.
  • #4
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От това което виждам тази Тойота е започнала живота си като е изкопирала Уйлис, второто поколение е копие на Вранглер та стигнем до най-новото поколение, копие на Кадилак Ескалейд. Явно японците действат само по този начин, крадът дизайн от други марки и като гледам, по конкретно американски.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    По принцип съм фен на такива автомобили, но те се изродиха - станаха прекалено луксозни и скъпи. Не случайно в Близкия Изток и в Африка все още се произвеждат и J70 и Patrol Y61. И Land Cruiser, и Land Rover, и G, и Patrol много се отдалечиха от идеята си. Според мен само Wrangler си държи на корените. Може би и Bronco
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    По принцип не съм любител на японските коли, а точно обратното, но всеки Ленд Круизер е символ за издръжливост и здравина. На бялото не може да кажеш черно, Ленд Роувър и Вранглер може и да са по-проходими, но здравината е качество на Тойота, доказал се е в Африка и Азия. Имам приятел, който е сапьор в мина в Африка и според него, Тойота нямат равни. Това което съм гледал из интернет и от приятели, които ги карат е явно че действително са супер здрави, сравнени с всичко модерно, но дървени...
  • #1
    8 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    70 години плагиатство. Техниката изкопирана от Джип, името от Land Rover.