IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрият китайски SUV беше показан наживо

GAC GS8 се позиционира като алтернатива на Toyota Land Cruiser

Флагманският китайски кросоувър GAC GS8, който компанията-производител позиционира като алтернатива на Toyota Land Cruiser, се готви да смени своето поколение. Досега автомобилът беше засичан на няколко пъти, но винаги беше покрит с камуфлаж, а сега най-после сваля маскировката.


GAC GS8


Съдейки по снимките, второто поколение на големия SUV ще запази обичайния си ъгловат дизайн. Светлините са леко променени в сравнение с предшественика, но решетката на радиатора е пораснала значително. Масивните брони и големи джанти придават брутален вид на автомобила. Снимки на интериора не бяха показани, но е известно, че оборудването ще включва цифров приборен панел и нова мултимедийна система с огромен сензорен екран.

Според информациите, второто поколение на кросоувъра GAC GS8 ще премине на платформата GPMA (Global Platform Modular Architecture) и ще порасне значително на размери. Дължината му ще достигне 4980 мм (+145 мм), широчината - 1950 мм (+90 мм), височината - 1780 мм, а междуосието - 2920 мм (+120 мм).

Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:


Под капака е разположен 2,0-литров турбо двигател с мощност 252 к.с. и 400 Нм, който е съчетан с 8.степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ще има и хибридна версия, чието задвижване е взето от Toyota. Става въпрос за THS (Toyota Hybrid System) с електромеханичен вариатор. Продажбите стартират през есента, като цените ще варират от 26 000 до 41 000 долара.

Снимки: Motor

0 от 500