IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan реши съдбата на легендарен модел

Skyline остава единственият седан на марката в Япония

Компанията Nissan опроверга информациите за край на производството на седани за пазара в Япония. Както съобщава изданието Car Watch, което се позовава на изпълнителния вице-президент на производителя Асако Хошино, в гамата на марката ще остане само един седан и това е новото поколение на Skyline.


Nissan Skyline


Според Хошино, Skyline е един от символите на Nissan и автомобилният производител няма да се откаже от неговата разработка. Производството на другите два седана - Nissan Fuga и Cima, които се продават в Япония, съвсем скоро ще бъде прекратено.

Само преди дни агенция Nikkei обява, че компанията спира да разработва нови седани за вътрешния пазар, но сега е оказва, че тези плановете не се отнасят за легендарния модел и той ще получи нова генерация.

Сегашното, 13-о поколение на Nissan Skyline излезе още през 2013 година, а през лятото на 2019-а претърпя фейслифт. Извън пределите на Япония моделът се продава като Infiniti Q50. Освен това, компанията продължава да произвежда и нови детайли за 30-годишни Skyline, като гамата от тези части беше сериозно попълнение през пролетта на тази година.

Снимка: Nissan

0 от 500